Βρίσκεστε εδώ:  / ΤΡΙΚΑΛΑ / Ξεκινά το κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα
Ξεκινά το κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα

Ξεκινά το κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα

Το πρώτο 15ήμερo του Μαρτίου ξεκινά το τρούφας στα Μετέωρα, το οποίο διοργανώνει το Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών και το οποίο διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Ειδικά εκπαιδευμένα τρουφόσκυλα, θα αναζητήσουν τα μοναδικά υπόγεια και πανάκριβα μανιτάρια, τις τρούφες. Αφού τις εντοπίσουν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προχωρούν στο επόμενο βήμα, που έχουν σχεδιάσει οι διοργανωτές: Οι έμπειροι σεφ τις μετατρέπουν σε μία καταπληκτική τρουφομακαρονάδα, την οποία απολαμβάνουν μέσα στο δάσος οι συμμετέχοντες. Γι’ αυτό και έχουν δημιουργήσει ένα ειδικό μαγειρικό σκεύος, στο οποίο μαγειρεύονται μέχρι 60 μερίδες ταυτόχρονα.

Αφού ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι επισκέπτες μεταφέρονται στο Μουσείο, όπου γνωρίζουν τα 350 είδη ζώων και τα 250 είδη μανιταριών, που υπάρχουν σε αυτό, συμμετέχουν σε γευσιγνωσία 4-5 ειδών μανιταριών, ενώ μπορούν να προμηθευτούν και να επιλέξουν μεταξύ 60 διαφορετικών προϊόντων μανιταριών και τρούφας, που έχει δημιουργήσει το Μουσείο.

Όπως δηλώνει ο διευθυντής του Μουσείου, Νίκος Πάλλας στο -ΜΠΕ, «από αρχές Μαρτίου ξεκινά το Τρούφας από το Μουσείο. Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη και πρωτότυπη στην δράση, η οποία ξεχωρίζει και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο πώς όσοι έχουν συμμετάσχει, δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία που τους προσφέραμε», για να προσθέσει:

Η ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων και της Καλαμπάκας διαθέτει σε πολλά σημεία άγριες τρούφες. Το είδος των δασών, η ποιότητα των εδαφών, το υψόμετρο και οι γενικότερες κλιματολογικές συνθήκες, φαίνεται ότι ευνοούν την καρποφορία του μοναδικού αυτού υπόγειου μύκητα.

Ήδη έχουν εντοπιστεί σε σοβαρές ποσότητες η Tuber aestivum, η Tuber uncinatum, σε μικρότερες η Tuber brumale, η borchii κ.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Βίντεο από τα επεισόδια στην #ΑΣΟΕΕ #ΑΣΟΕΕ - https://t.co/gHj7tsqhQW -

  • Νέα ηλεκτρονική απάτη με θύμα Βολιώτη #ηλεκτρονικήαπάτη - https://t.co/goMa8VHFKP -

  • Συνελήφθη μητέρα στη Ν. Ιωνία γιατί δεν στέλνει τα παιδιά της σχολείο - https://t.co/OPPRrfLwTH -

"Αλιεύοντας" την είδηση