Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Ξεκινά το νέο τμήμα της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας
Ξεκινά το νέο τμήμα της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας

Ξεκινά το νέο τμήμα της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας

Aπό παράκαμψη Πύλης έως Παλαιομονάστηρο  προϋπολογισμού 16,8 εκατ. ευρώ

 

Κώστας : «Ακόμα ένα μεγάλο έργο οδικής ασφάλειας από την Θεσσαλίας»

Ξεκινά από την Θεσσαλίας η κατασκευή του τμήματος της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας και συγκεκριμένα η παράκαμψη Πύλης – Παλαιομονάστηρου, συνολικού μήκους 4,50Km.

Την κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 16.800.000,00 € υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας παρουσία του αεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη.

Το έργο χρηματοδοτείται  από το ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020 με συγχρηματοδότηση από το ΕΤΠΑ.

Σε δηλώσεις του ο  Κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής:«Πρόκειται για ακόμα ένα μεγάλο έργο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι η συνέχιση του έργου Καραβόπορος –Λυγαριά, Λυγαριά – Πύλη 4,5 χλμ κεντρικής αρτηρίας, 4,2 χλμ αγροτικών δρόμων, 1,2 χλμ παράπλευρου δικτύου, με ταυτόχρονη ανάπλαση περιοχών στην Πύλη.

Είναι ένα έργο που θα δώσει και στην περιοχή και χρήμα στην τοπική οικονομία. Ένα έργο που δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για την μετακίνηση των ανθρώπινων στην περιοχή και αποσυμφορεί την παλαιά εθνική οδό Τρικάλων Πύλης. Με την ολοκλήρωσή του μειώνουμε την απόσταση από τα Τρίκαλα στην Πύλη και τις γύρω περιοχές, ιδιαίτερου τουριστικού και φυσικού κάλλους και εξυπηρετούμε την επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή. Είναι ένα έργο την σημασία του οποίου συνεκτιμήσαμε με το Χρ. Μιχαλάκη, ωρίμασε η Τεχνική Υπηρεσία της και εντάξαμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020».

Κατά την υπογραφή της ς ήταν ακόμη παρόντες η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Σταυρούλα Καρρά και ο ανάδοχος.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται να κατασκευαστεί κύρια οδική αρτηρία διαχωρισμένων κινήσεων με στηθαίο σκυροδέματος τύπου New Jersey μήκους περίπου 4,50Km.

Στο φυσικό αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται επίσης:

  • Η κατασκευή παράπλευρου οδικού δικτύου μήκους 1,20Km (δεξιά και αριστερά της αρτηρίας),
  • Η διαμόρφωση δύο ισόπεδων κόμβων (Ι/Κ Αγ. Βησσαρίωνα & Ι/Κ Πύλης) όπου θα εφαρμοστεί ηλεκτροφωτισμός με φωτιστικά σώματα τύπου L.E.D.,
  • Η κατασκευή αγροτικού οδικού δικτύου μήκους 4,25Km,
  • Η κατασκευή πεζοδρομίου και λιθόκτιστου τοιχίου προς την πλευρά του Πορταϊκού ποταμού, από την αρχή του έργου έως και την γέφυρα προς Άγιο Βησσαρίωνα.
  • Η κατασκευή πεζοδρομίου και ποδηλατοδρόμου μεταξύ της αρτηρίας και της Νότιας παράπλευρης οδού (1) καθώς και πεζοδρομίου προς την πλευρά της Πύλης.

Με  την κατασκευή του έργου ολοκληρώνεται λειτουργικά το ήδη κατασκευασμένο από το ΕΣΠΑ 2007-2013 τμήμα από Γέφυρα Καραβοπόρου έως Λυγαριά και επιτυγχάνεται:

α)   Αποσύνδεση της λειτουργίας του έργου από τις τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες και τις σχετικές κινήσεις αφού οι εν λόγω μετακινήσεις θα εξυπηρετούνται από παράπλευρους οδούς. Μ' αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η λειτουργικότητα και αυξάνεται η οδική ασφάλεια της οδού καθώς κινείται εκτός της γεωργικής γης της περιοχής.

β)   Παράκαμψη των οικισμών Πύλης και Παλαιομονάστηρου με την κυκλοφοριακή αποφόρτιση τόσο της παλιάς Ε.Ο. αλλά και των οικισμών.

γ)   Μείωση των χρονοαποστάσεων που συνεπάγεται μείωση του κόστους μεταφοράς με αποτέλεσμα την ανάπτυξη υφιστάμενων και νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων παραγωγικών τομέων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση