Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Βγήκε από την πορεία του το λεωφορείο χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα
Βγήκε από την πορεία του το λεωφορείο χωρίς οδηγό  στα Τρίκαλα

Βγήκε από την πορεία του το λεωφορείο χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα

Το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου το πειραματικό όχημα του πιλοτικού προγράμματος citymobil2 παρουσίασε σημειακή μικρή απόκλιση απο την προγραμματισμένη διαδρομή, την οποία άλλωστε εκτελεί απο τις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Το όχημα δεν προκάλεσε υλικές ζημιές, καθώς δε συγκρούστηκε με κανένα αντικείμενο, και σαφέστατα δεν προκάλεσε σωματικές ζημιές σε διερχόμε ή επιβαίνοντες, καθώς δεν “άγγιξε” κανέναν πολίτη, ενώ ο συνδυασμός ς πέδησης και ταχύτητας μείωσαν τους κραδασμούς στο εσωτερικό του.

Αξίζει να σημειωθεί οτι το όχημα ακινητοποιείται άμεσα με την ανίχνευση “εμποδίου” ύψους 20 εκαών και σε απόσταση μικρότερη ή ίση των 20 εκαων απο την περιφέρεια του. Κατα συνέπεια ήταν αδύνατο να προκληθεί κάποιο συμβάν με την επιστημονική έννοια του όρου.

Ωστόσο, σημειώνεται πως κατα τη διάρκεια του περιστατικού – που διήρκησε ελάχιστα δευτερόλεπτα – υπήρχε χειριστής εντος του οχήματος, κατάλληλα εκπαιδευμένος για να επέμβει σε περίπτωση απώλειας ελέγχου, ενώ εποπτεύεται και απο το κέντρο ελέγχου κυκλοφοριας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο υλος του προγράμματος.

Χειριστής επιβαίνει καθημερινά σε ολα τα δρομολόγια του οχήματος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από την έναρξη της λειτουργίας του στις 10 Νοεμβρίου έως σήμερα εκατοντάδες και πολίτες το χρησιμοποίησαν για τις μετακινήσεις τους με απόλυτη ασφαλεια.

Οι εταίροι του πιλοτικού προγράμματος citymobil2 σε με τον δήμο και την e-trikala, έχουν μεριμνήσει για την εκπλήρωση των προδιαγραφών ασφαλείας και διερευνούν τις αιτίες του ατυχούς περιστατικού που συνέβη μετά απο αρκετές μέρες επιτυχούς υλος του πειράματος.

Σε κάθε περίπτωση, η υλοποίηση ενός πειράματος ή μιας πιλοτικής εφαρμογής εμπεριέχουν και την έννοια της αστοχίας και του σφάλματος που θα τροφοδοτήσει με την απαραίτητη γνώση για την επιτυχή υλοποίηση σε πλήρη κλιμακα. Το εν λόγω πιλοτικό έχει διεθνή αξία καθώς αποτελεί το επόμενο τεχολογικο βήμα στον τομέα της αυτοκίνησης. αποτελεί το επόμενο βήμα της τεχνολογίας και είναι αυτονόητο ότι, λόγω της ς του, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. “

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση