Βρίσκεστε εδώ:  / ΤΡΙΚΑΛΑ / Βγήκε από την πορεία του το λεωφορείο χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα
Βγήκε από την πορεία του το λεωφορείο χωρίς οδηγό  στα Τρίκαλα

Βγήκε από την πορεία του το λεωφορείο χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα

Το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου το πειραματικό του πιλοτικού προγράμματος citymobil2 παρουσίασε σημειακή μικρή απόκλιση απο την προγραμματισμένη διαδρομή, την οποία άλλωστε εκτελεί απο τις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Το δεν προκάλεσε υλικές , καθώς δε συγκρούστηκε με κανένα αντικείμενο, και σαφέστατα δεν προκάλεσε σωματικές σε διερχόμενους ή επιβαίνοντες, καθώς δεν “άγγιξε” κανέναν πολίτη, ενώ ο έντασης πέδησης και ταχύτητας μείωσαν τους κραδασμούς στο εσωτερικό του.

Αξίζει να σημειωθεί οτι το όχημα ακινητοποιείται άμεσα με την ανίχνευση “εμποδίου” ύψους 20 εκατοστών και σε απόσταση μικρότερη ή ίση των 20 εκατοστων απο την περιφέρεια του. Κατα συνέπεια ήταν αδύνατο να προκληθεί κάποιο συμβάν με την επιστημονική έννοια του όρου.

Ωστόσο, σημειώνεται πως κατα τη διάρκεια του περιστατικού – που διήρκησε ελάχιστα δευτερόλεπτα – υπήρχε χειριστής εντος του οχήματος, κατάλληλα εκπαιδευμένος για να επέμβει σε περίπτωση απώλειας ελέγχου, ενώ εποπτεύεται και απο το ελέγχου κυκλοφοριας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος.

Χειριστής επιβαίνει καθημερινά σε ολα τα δρομολόγια του οχήματος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από την έναρξη της λειτουργίας του στις 10 Νοεμβρίου έως σήμερα εκατοντάδες παιδιά και πολίτες το χρησιμοποίησαν για τις τους με απόλυτη ασφαλεια.

Οι εταίροι του πιλοτικού προγράμματος citymobil2 σε με τον δήμο και την e-trikala, έχουν μεριμνήσει για την εκπλήρωση των προδιαγραφών ασφαλείας και διερευνούν τις αιτίες του ατυχούς περιστατικού που συνέβη μετά απο αρκετές μέρες επιτυχούς υλοποίησης του πειράματος.

Σε κάθε περίπτωση, η υλοποίηση ενός πειράματος ή μιας πιλοτικής εφαρμογής εμπεριέχουν και την έννοια της αστοχίας και του σφάλματος που θα τροφοδοτήσει με την απαραίτητη γνώση για την επιτυχή υλοποίηση σε πλήρη κλιμακα. Το εν λόγω πιλοτικό έχει διεθνή αξία καθώς αποτελεί το επόμενο τεχολογικο βήμα στον τομέα της αυτοκίνησης. αποτελεί το επόμενο βήμα της τεχνολογίας και είναι αυτονόητο ότι, λόγω της φύσης του, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. “

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση