Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Οι Τρικαλινοί δημοσιογράφοι ενημέρωσαν τους πολίτες
Οι Τρικαλινοί δημοσιογράφοι ενημέρωσαν τους πολίτες

Οι Τρικαλινοί δημοσιογράφοι ενημέρωσαν τους πολίτες

Με έντυπο υλικό και τραγούδια απάντησαν στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Την απόφασή τους να αγωνιστούν, ώστε να μην ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο, που βάζει ταφόπλακα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αφήνει τον κλάδο έρμαιο στην εργοδοτική αυθαιρεσία και εξαθλιώνει όλο τον κόσμο της εργασίας διατράνω οι δημοσιογράφοι στα , όπου δεν εκδόθηκε καμία εφημερίδα, δεν λειτούργησε κανένα ραδιόφωνο και μοναδική θλιβερή εξαίρεση ελάχιστες ιστοσελίδες (χωρίς συμμετοχή μελών της Ένωσης).

Σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής στον πεζόδρομο της Ασκληπιού δημοσιογράφοι (μέλη και μη της Ένωσης Συντακτών) στα ενημερώνοντας τον κόσμο με τη διανομή έντυπου υλικού και συζητήσεις, είπαν το δικό τους «όχι» στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και στην κατάργηση του αγγελιόσημου, μέσω του οποίου καταργείται επί της ουσίας η αυτονομία των ασφαλιστικών ταμείων. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ετοιμάζεται να παραδώσει τους δημοσιογράφους, αυτούς που δουλεύουν για 500 και 600 , αυτούς που παραμένουν απλήρωτοι, με συμβάσεις εργασιακού μεσαίωνα, με διαθεσιμότητες, με ατομικές συμβάσεις, με μπλοκάκια, κάτω από ανασφάλεια, με την ανεργία να αγγίζει το 80% στον κλάδο, στον απόλυτο εργοδοτικό έλεγχο. Τα Ταμεία των δημοσιογράφων δεν επιβαρύνουν στο ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους εκ μέρους του ο κ. Σωτήρης Σωτηρόπουλος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων κ. Γιώργος Καΐκης, το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων και ηπιαγωγών κ. Βασίλης Ζώης, μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων, μέλη του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου rossonero κ.ά.

Με θέσεων, πανώ, μουσική και παλμό, η συγκέντρωση διήρκησε επί μακρόν, σε μία επικοινωνία με την κοινωνία, άμεση, ουσιαστική και διαρκή. Οι δημοσιογράφοι, εξάλλου, είμαστε η φωνή της κοινωνίας, των εργαζομένων, των ανέργων, των επισφαλώς εργαζομένων, των αγωνιστικών, η φωνή της υπεράσπισης ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων.

Αγωνιζόμαστε για:

• Τη διατήρηση του Ε-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

• Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Στο μεταξύ ο κλάδος σύμφωνα με νεότερη απόφαση της ΠΟΕΣΥ παραμένει σε αγωνιστική εγρήγορση με 24ωρη την Μ. Τρίτη 26 Απριλίου, από τις 6 π.μ. έως τις 6 π.μ. της Μ. Τετάρτης σε όλα τα ΜΜΕ, έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά.

dimosiogr3dimosiogr2dimosiogr1

"Αλιεύοντας" την είδηση