Βρίσκεστε εδώ:  / ΤΡΙΚΑΛΑ / Οι Τρικαλινοί δημοσιογράφοι ενημέρωσαν τους πολίτες
Οι Τρικαλινοί δημοσιογράφοι ενημέρωσαν τους πολίτες

Οι Τρικαλινοί δημοσιογράφοι ενημέρωσαν τους πολίτες

Με έντυπο υλικό και απάντησαν στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

Την απόφασή τους να αγωνιστούν, ώστε να μην ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο, που βάζει ταφόπλακα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αφήνει τον κλάδο έρμαιο στην εργοδοτική αυθαιρεσία και εξαθλιώνει όλο τον κόσμο της εργασίας διατράνωσαν σήμερα οι δημοσιογράφοι στα Τρίκαλα, όπου δεν εκδόθηκε καμία , δεν λειτούργησε κανένα ραδιόφωνο και μοναδική θλιβερή εξαίρεση ελάχιστες ιστοσελίδες (χωρίς συμμετοχή μελών της Ένωσης).

Σε που πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής στον πεζόδρομο της Ασκληπιού δημοσιογράφοι (μέλη και μη της Ένωσης Συντακτών) στα Τρίκαλα ενημερώνοντας τον κόσμο με τη διανομή έντυπου υλικού και συζητήσεις, είπαν το δικό τους «όχι» στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και στην κατάργηση του αγγελιόσημου, μέσω του οποίου καταργείται επί της ουσίας η αυτονομία των ασφαλιστικών ταμείων. Η συγκυβέρνηση - ετοιμάζεται να παραδώσει τους δημοσιογράφους, αυτούς που δουλεύουν για 500 και 600 ευρώ, αυτούς που παραμένουν απλήρωτοι, με συμβάσεις εργασιακού μεσαίωνα, με διαθεσιμότητες, με ατομικές συμβάσεις, με μπλοκάκια, κάτω από ανασφάλεια, με την ανεργία να αγγίζει το 80% στον κλάδο, στον απόλυτο εργοδοτικό έλεγχο. Τα Ταμεία των δημοσιογράφων δεν επιβαρύνουν στο ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στη παραβρέθηκαν και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο κ. Σωτήρης Σωτηρόπουλος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων κ. Γιώργος Καΐκης, το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών κ. Βασίλης Ζώης, μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων, μέλη του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου rossonero κ.ά.

Με θέσεων, πανώ, μουσική και παλμό, η συγκέντρωση διήρκησε επί μακρόν, σε μία επικοινωνία με την , άμεση, ουσιαστική και διαρκή. Οι δημοσιογράφοι, εξάλλου, είμαστε η φωνή της κοινωνίας, των εργαζομένων, των ανέργων, των επισφαλώς εργαζομένων, των αγωνιστικών, η φωνή της υπεράσπισης ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων.

Αγωνιζόμαστε για:

• Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.

• Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρους χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Στο μεταξύ ο κλάδος σύμφωνα με νεότερη απόφαση της ΠΟΕΣΥ παραμένει σε αγωνιστική εγρήγορση με 24ωρη απεργία την Μ. Τρίτη 26 Απριλίου, από τις 6 π.μ. έως τις 6 π.μ. της Μ. Τετάρτης σε όλα τα ΜΜΕ, έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά.

dimosiogr3dimosiogr2dimosiogr1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση