Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει Θερινό Σχολείο για την Αγροδιατροφή στα Τρίκαλα
Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει Θερινό Σχολείο για την Αγροδιατροφή στα Τρίκαλα

Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει Θερινό Σχολείο για την Αγροδιατροφή στα Τρίκαλα

Το Γεωπονικό νκοινώνει την διοργάνωση  Θερινού Σχολείου στα Τρίκαλα, σε δύο περιόδους (28 Μαΐου – 3 Ιουνίου και 4 Ιουνίου – 10 Ιουνίου) με τίτλο FOUNDATION IN AGROFOOD PRINCIPLES AND PRACTICE.

 Το Θερινό Σχολείο έχει στόχο, να προσφέρει μία μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία μύησης των νέων στη γοητεία, την καινοτομία και τις προκλήσεις του Αγροδιατροφικού Τομέα. Επιπλέον, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων (Skills Development) όπως η επικοινωνία, η ομαδική εργασία, η ηγεσία και το μάρκετινγκ.

Την εβδομάδα, του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν  για όλες τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στον Αγροδιατροφικό τομέα από αξιόλογους και καταξιωμέ επιστήμονες του χώρου.  Αξιοποιείται ένας πλούτος μεθόδων διδασκαλίας και ς, ενεργοποιώντας διαδραστικές δραστηριότητες με , εκπαιδευτικές επισκέψεις, μελέτες περίπτωσης (Case Studies) κλπ.

Επιστημονική Υπεύθυνος του προγράμματος είναι η Μαρία Καψοκεφάλου, Καθηγήτρια στην Διατροφή του Ανθρώπου στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Αναπληρώτρια  Πρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας, Ακαδημαϊκών Συνεργασιών και Διασύνδεσης στο Γεωπονικό .

Ο Αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί μοχλό για την ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας. Το υποστηρίζει τη γεωργία ως μια δυναμική και επικερδή δραστηριότητα, θέτοντας ως προτεραιότητα την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και στηρίζοντας πρωτοποριακές κι επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στον Αγροδιατροφικό τομέα.  Το προτεινόμενο πρόγραμμα θα στοχεύσει σε τομείς με μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης και οι οποίοι υπόσχονται την επιτυχή μείωση της ανεργίας των νέων. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στηρίζοντας την προσπάθεια των νέων για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, θα είναι πάντα στο πλευρό τους αρωγός.

Αιτήσεις έως 20 Απριλίου

Πληροφορίες σχετικά με τη , τις μετακινήσεις, τοπικές πληροφορίες, καθώς και όλα τα θέματα που σχετίζονται με την εγγραφή στο Θερινό Σχολείο:

Γραφείο Διαχείρισης Φυσικού έργου (PMO)

Τηλέφωνο: 210-5294963, 210-5294964, email: agro1@aua.gr

 

"Αλιεύοντας" την είδηση