Βρίσκεστε εδώ:  / Γ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΤΡΙΚΑΛΑ / Συνεργασία του μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και του Ιονίου πανεπιστημίου
Συνεργασία του μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και του Ιονίου πανεπιστημίου

Συνεργασία του μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και του Ιονίου πανεπιστημίου

Μεγάλη έρευνα κοινού

 Το σε με το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου πραγματοποιεί μια μεγάλη έρευνα που αφορά το κοινό που επισκέπτεται το μουσείο καθώς και ορισμένες κοινωνικές κατηγορίες.

Είναι μία σημαντική αν λάβει κανείς υπόψη ότι οι στο χώρο των μουσείων δεν είναι ιδιαίτερα συχνές.

Μέσα από την έρευνα αυτή, επιχειρείται η ανίχνευση της σχέσης με το κοινό, τις τοπικές κοινωνίες, το σύγχρονο ρόλο των μουσείων, τη θέση της μουσειακής εκπαίδευσης στη μαθησιακή διαδικασία, τη συμμετοχή σε δράσεις, ο βαθμός ικανοποίησης των επισκεπτών και πολλά άλλα θέματα που χρήζουν περεταίρω προσοχής και εμβάθυνσης.

Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο μελετώνται οι σύγχρονες απαιτήσεις σχετικά με τα μουσεία, αλλά προκύπτουν και νέα αξιοποιήσιμα που οδηγούν σε νέους δρόμους και βελτιώνουν υπάρχουσες δομές.

Ήδη είναι στη διάθεση των επισκεπτών του μουσείου το πρώτο ερωτηματολόγιο, ενώ θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα που θα απευθύνονται σε ιδιαίτερες κοινωνικές ομάδες, όπως εκπαιδευτικούς, κτλ.

Από την πλευρά του Ιονίου Πανεπιστημίου, επιβλέπων της ομάδας ερωτηματολογίου είναι ο Επίκουρος καθηγητής του τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας και διευθυντής του εργαστηρίου Μουσειολογίας, κ. Παπαϊωάννου και συντονιστής ο υποψήφιος διδάκτορας και , κ. Σαραντίδης, ενώ τα ερωτηματολόγια συντάσσονται και παρακολουθούνται από ομάδα συνεργατών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εκδήλωση στο ΚΠΕ Μακρινίτσας για τον ήρωα του 1821 Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου #ΚΠΕΜακρινίτσας - https://t.co/u6GH17WZFv -

  • Σύγχρονος αθλητικός εξοπλισμός σε συλλόγους στίβου της Θεσσαλίας   #αθλητικόςεξοπλισμός - https://t.co/CY6RweOHVu -

  • Επιστολή δημάρχου Ρήγα Φεραίου  για εκμίσθωση δημοσίων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα #λίμνηΚάρλα - https://t.co/dptkfqLHRI -

"Αλιεύοντας" την είδηση