Βρίσκεστε εδώ:  / ΤΡΙΚΑΛΑ / Συνάντηση ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Θεσσαλίας- ΟΕΒΕΜ με τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΟΕΒΕ Τρικάλων
Συνάντηση ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Θεσσαλίας- ΟΕΒΕΜ με τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΟΕΒΕ Τρικάλων

Συνάντηση ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Θεσσαλίας- ΟΕΒΕΜ με τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΟΕΒΕ Τρικάλων

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΓΣΕΒΕΕ για ανάπτυξη συστήματος αναβαθμισμένης αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των τοπικών/κλαδικών  ομοσπονδιών και σωματείων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018, στην αίθουσα των Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Τρικάλων, συνάντηση του ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Παραρτήματος Θεσσαλίας με τα Διοικητικά Συμβούλια των Α΄ βαθμιων ενώσεων της ΟΕΒΕ Ν. Τρικάλων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των Σωματείων για τις διευρυμένες υπηρεσίες του ΙΜΕ ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ σε θέματα εκπαίδευσης, υλοποίησης μελετών και ερευνών, πληροφόρησης και συμβουλευτικής μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τις οποίες μπορούν να αξιοποιήσουν τα Σωματεία με βάση τις ανάγκες τους.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν από την πλευρά του ΙΜΕ/ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ ο υπεύθυνος Παραρτήματος και πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ν.Μαγνησίας   Τρύφων Πλαστάρας καθώς και υπηρεσιακά στελέχη, από την πλευρά της ΟΕΒΕ Ν. Τρικάλων ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ν. Τρικάλων  Ευάγγελος Αγγελάκης και οι πρόεδροι Διοικητικών Συμβουλίων Α΄ βαθμιων ενώσεων της ΟΕΒΕ Ν. Τρικάλων (των Μηχανοσιδηρουργών  Χρ. Γκαραγκούνης, των Βιοτεχνών Έτοιμων Ενδυμάτων Δ. Αγγελή, των Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Ε. Νταιλιάνη, των Εστιατορίων – Πρόχειρου φαγητού (fast-food)  Ν. Παπαευθυμίου, των Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών  Λ. Παπαδημητρίου, των Λευκοσιδηρουργών Π. Παπαθεοδώρου, των Επιπλοποιών – Ξυλουργών Ν. Τρικάλων Ι. Σκανδάλης, των Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων  Χ. Σιαματας, των Υδραυλικών Ν. Τρικάλων και Περιχώρων  Ν. Βαλομάνδρας, των Εμπόρων Ελαστικών – Βουλκανιζατέρ Σ. Κύργιας, του Έτοιμου Φαγητού – Χατζηπετρεϊκα  Β. Κολώνας, των Αποικιακών Εδώδιμων – Παντοπωλών  Α. Μαρκαντώνης, των Αρτοποιών  Λ. Κόγιας, των Βαφέων Αυτοκινήτων  Θ. Κοφίτσας, των Επισκευαστών  Ψυκτικών Οικιακών Συσκευών Η. Πούλιος καθώς και εκπρόσωπος των Ιδιοκτήτων Αστικών Λεωφορείων).

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν :

 • για την πρωτοβουλία «ΚΑΝΩΝ» που υλοποιείται από τη ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), προκειμένου να διασφαλιστεί η μοναδικότητα των παραγομένων προϊόντων, τόσο των μοναστηριακών κοινοτήτων όσο και των μικρών παραγωγών και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο για όλες τις ομόδοξες χώρες.
 • για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την έγκαιρη προειδοποίηση «Early Warning» και τη 2η ευκαιρία το οποίο απευθύνεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δυσκολία,.
 • για δράσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ που αφορούν στην προώθηση των συνεργατικών σχηματισμών (clusters) μικρών επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων συνέβαλλε καθοριστικά στην δημιουργία έξι (6) επιχειρηματικών δικτύων και συστάδων επιχειρήσεων (cluster) σε βασικούς τομείς της οικονομίας όπως η οινοποιία, η ολοκληρωμένη διαχείριση ακινήτων, η μεταποίηση τοπικών προϊόντων, ο οικολογικός τουρισμός, η εγκατάσταση και προώθηση εξαρτημάτων ανελκυστήρων κ.α.
 • για τη μικροχρηματοδότηση επιχειρήσεων έως 25.000, η οποία θα αποτελεί ισχυρή ένεση ρευστότητας για τις μικρομεσαίας επιχειρήσεις.

Προτεραιότητα είναι η ενδυνάμωση του ρόλου της ΓΣΕΒΕΕ ως εθνικού κοινωνικού εταίρου και των Ομοσπονδιών μελών της, η δημιουργία και η διάχυση επιστημονικής γνώσης για θέματα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και η ενίσχυση των επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού τους  ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον.   Με αφορμή τα παραπάνω υλοποιούνται σειρά δράσεων όπως :

 • Εφαρμογή σύγχρονου και άμεσου τρόπου αμφίδρομης ενημέρωσης των τοπικών Ομοσπονδιών και των στελεχών τους γύρω από ειδικά θέματα ενδιαφέροντος συνδικαλιστικής εκπροσώπησης.
 • Παρακολούθηση του οικονομικού περιβάλλοντος και των πιλοτικών απασχόλησης και αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και μελετητικών δημοσιεύσεων που άπτονται θεμάτων ειδικών πολιτικών για τις ΜμΕ.
 • Στήριξη της επιχειρηματικότητας, διάγνωση αναγκών των επαγγελματιών, επαγγελματική κατάρτιση, μαθητεία και δια βίου μάθηση.
 • Έργα εκπαίδευσης και κατάρτισης για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού τους, τα οποία δίνουν έμφαση στην ενίσχυση και πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων των εργαζομένων στις πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Με την ολοκλήρωση της ενημερωτικής συνάντησης και στο πλαίσιο της δέσμευσης των συμμετεχόντων για αναβάθμιση της επικοινωνίας και της συνεργασίας, αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕ Μαγνησίας, αποτελούμενη από τους πρόεδρο ΟΕΒΕΜ Τ. Πλαστάρα, τον πρόεδρο Τμήματος Υπηρεσιών Επιμελητήριου Μαγνησίας και πρόεδρο του Συνδέσμου Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Ν. Μαγνησίας   Σεραφείμ Μαουσίδη και τον πρόεδρο Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Γ. Γκάλιο καθώς και αντιπροσωπεία της ΟΕΒΕ Τρικάλων συζήτησαν επιμέρους ζητήματα που αφορούν στην επικείμενη συνδιοργάνωση εκδήλωσης των ΟΕΒΕ Κεντρικής Ελλάδος με τη συμμέτοχη φορέων όλης της Κεντρικής Ελλάδας.

Αποφασίστηκε η πρώτη εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στο Βόλο, στο πρώτο τετράμηνο του 2019 με τη συμμετοχή της ΓΣΕΒΕΕ, των ΟΕΒΕ (Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας), της  Μητρόπολης,  της Περιφέρειας, των Δήμων και των Επιμελητήριων. Δέσμευση όλων είναι η εκδήλωση να πραγματοποιείται ανά έτος και στις υπόλοιπες πόλεις. Σκοπός αυτής της ενέργειας είναι η εξωστρέφεια των ΟΕΒΕ, η άμεση επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων- θέσεων με στόχο τη δημιουργία ενός σχεδίου περιφερειακής ανάπτυξης των περιοχών, η επαγγελματική προώθηση προϊόντων, η συνεργασία των επιχειρήσεων καθώς και η ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής και η αξιοποίηση αυτών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

 • Αντικειμενικές αξίες: Πού αυξάνονται και πού μειώνονται - https://t.co/nJm0RvehDR -

 • Οικογένεια Π. Φύσσα: Ελάχιστη δικαίωση η απόφαση του δικαστηρίου - https://t.co/OepFxHIlpQ -

 • Κορωνοϊός: Κλείνουν 17 σχολεία και τμήματα - Όλη η λίστα - https://t.co/ydAJ9ccCAH -

"Αλιεύοντας" την είδηση