Βρίσκεστε εδώ:  / ΤΡΙΚΑΛΑ / Στο αρχείο αιτήσεις για 4 Αιολικούς Σταθμούς στον ορεινό όγκο Ασπροποτάμου Τρικάλων και Πύλης
Στο αρχείο αιτήσεις για 4 Αιολικούς Σταθμούς στον ορεινό όγκο Ασπροποτάμου Τρικάλων και Πύλης

Στο αρχείο αιτήσεις για 4 Αιολικούς Σταθμούς στον ορεινό όγκο Ασπροποτάμου Τρικάλων και Πύλης

Στο αρχείο, από 23-4-, έθεσαν οι Υπηρεσίες Περιβάλλοντος της , προβαίνοντας στη διακοπή τη διαδικασίας Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, τις για την δημιουργία 4 Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στον ορεινό όγκο της περιοχής Ασπροποτάμου και Πύλης της .

Το Τμήμα Περιβάλλοντος της , μετά τον έλεγχο των φακέλων διαπίστωσε ότι και οι τέσσερις είχαν κατατεθεί από τον ίδιο μελετητή αλλά διαφορετικό φορέα υλοποίησης με χρονική διαφορά τριών εβδομάδων περίπου μεταξύ τους.

Έτσι σύμφωνα με τις «Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις» για που κατατάσσονται στην Κατηγορία Β των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος της Π. Ε. Τρικάλων έκρινε τους φακέλους «ως μη πλήρεις και τους έθεσε στο αρχείο προβαίνοντας σε διακοπή της διαδικασίας της περιβαλλοντικής αδειοδότησης».

Οι παρατηρήσεις απεστάλησαν αμέσως στο Υπουργείο Περιβάλλοντος που με τη σειρά του έκρινε ότι επιχειρείται κατάτμηση ενός ενιαίου έργου συνολικής ισχύος 12 MW έτσι ώστε να εμφανιστεί ως τέσσερα επιμέρους μικρότερα των 3 MW, ζητώντας τη διακοπή αδειοδότησης του έργου.

Να σημειωθεί ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος της Π.Ε. Τρικάλων έχει ήδη διακόψει από τις 23-4-, την διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης για άλλους 5 Σταθμούς Αιολικής Ενέργειας στην ίδια ορεινή περιοχή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/DIb9ZDTZPE -

  • Τελευταίος ύπνος για 25χρονο στο Βόλο #αιφνίδιοςθάνατος - https://t.co/zUjCfM8Q51 -

  • Στο Νοσοκομείο 4 άτομα μετά από #τροχαίο στον περιφερειακό #τροχαίο - https://t.co/PDDmRA6Eww -

"Αλιεύοντας" την είδηση