Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Στην βελτίωση της εισόδου προς την Κοινότητα Κόρης Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην βελτίωση της εισόδου προς την Κοινότητα Κόρης Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Βελτιώνεται η ασφάλεια στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων μετά την έγκριση για δημοπράτηση από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό του υ με τίτλο «Βελτίωση ασφαλτόστρωση εισόδου Κόρης εργολαβία 2014», προϋπολογισμού 150.000,00 ευρώ. Το έργο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Τρικάλων.

Όπως ανέφερε ο : «Με τα έργα αυτά βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου όπου υπάρχει ανάγκη. Οι Τεχνικές της ς Θεσσαλίας έχουν καταγράψει και επισημάνει επικίνδυνες θέσεις στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Τρικάλων, όπου χρίζουν παρέμβασης. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των μεταφορών, πολιτών και εμπορευμάτων, η μείωση της επικινδυνότητας αλλά και των επιπτώσεων τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή του τόπου».

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Με την παρούσα εργολαβία προβλέπεται να γίνουν χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών και σήμανσης σε μήκος 600 μ στην υπάρχουσα οδό προς Κόρη. Η αρχή της εργολαβίας θα είναι το τέλος του υπάρχοντος ασφαλτικού στην οδό προς Κόρη και πέρας το υπάρχον ασφαλτικό στην είσοδο του οικισμού της Κόρης. Επισημαίνεται ότι με την παρούσα εργολαβία ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση της οδού προς Κόρη.

ΧΩΟΥΡΓ

Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εκσκαφές για τη βελτίωση της οριζοντιογραφίας και της μηκοτομής της οδού. Το επίχωμα θα κατασκευαστεί με κατάλληλα δάνεια αμμοχαλικώδους συστάσεως, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές σε μέσο πάχος 35 cm.

ΤΕΧΝ ΕΡΓΑ

Θα κατασκευαστούν κατά μήκος των 600 μ. σωληνωτοί οχετοί Φ80, επενδεδυμένη τάφρος από σκυρόδεμα C16/20, με διατομή που θα υποδειχθεί από την υπηρεσία και τοίχοι αντιστήριξης πρανών σε επιλεγμένες θέσεις της οδό, οι οποίες θα υποδειχθούν από την υπηρεσία.

ΟΔΟΣΤΡΩΣΙΑ

Για το μήκος των 600μ στον οικισμό της Κόρης θα κατασκευαστεί θα κατασκευαστεί μια στρώση υπόβασης συμπυκνωμένου πάχους 10 cm από θραυστό υλικό λατομείου και στη συνέχεια μια στρώση βάσης συμπυκνωμένου πάχους 10 cm από θραυστό υλικό λατομείου.

ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ

Σε όλο το μήκος των 600μ της οδού, θα κατασκευαστεί στρώση κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 5 cm και πλάτους σε ευθυγραμμία 6,20 m, από ασφαλτικό σκυρόδεμα που θα παρασκευάζεται σε μόνιμη εγκατάσταση. Προηγουμένως στο ίδιο μήκος δρόμου θα γίνει ασφαλτική προεπάλειψη.

ΣΗΜΑΝΣΗ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΣΤΗΘΑΙΑ

Θα κατασκευαστούν οι απαραίτητες σημάνσεως () και ασφάλειας της οδού (στηθαία ασφαλείας) στις θέσεις όπου απαιτείται για την ασφαλή κυκλοφορία της οδού. Όλες οι εργασίες θα εκτελεστούν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, τα συμβατικά τεύχη της μελέτης και τις πρότυπες τεχνικές προδιαγραφές και τις εντολές της υπηρεσίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση