Βρίσκεστε εδώ:  / ΤΡΙΚΑΛΑ / Συντηρεί τον οδικό άξονα Τρικάλων – Ιωαννίνων η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Συντηρεί τον οδικό άξονα Τρικάλων – Ιωαννίνων  η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συντηρεί τον οδικό άξονα Τρικάλων – Ιωαννίνων η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται σημαντικές βελτιώσεις σε τμήματα του οδικού άξονα της εθνικής οδού Τρικάλων – Ιωαννίνων με προϋπολογισμού 274.374,69 ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πρόκειται για το «Συντήρηση σε οδικά τμήματα που ανήκουν στους εναλλακτικούς οδικούς άξονες κυκλοφορίας λόγω κατολισθήσεων των Τεμπών» με το οποίο εκτελούνται συντήρησης των φθαρμένων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας σε τμήματα οδικού άξονα από τα Τρίκαλα μέχρι τα Ιωάννινα.

Συγκεκριμένα έχουν ήδη εκτελεστεί στον άξονα από χ.θ 42+300 έως χ.θ 43+500 σε μήκος περίπου 1.200 μ. (όλο το πλάτος της οδού), εντός του οικισμού Τρυγώνα σε μήκος περίπου 500 μ. (όλο το πλάτος της οδού) και στο τμήμα ανάμεσα στους οικισμούς Τρυγώνα και Κορυδαλλός σε μήκος περίπου 500 μ. (όλο το πλάτος της οδού).

Συνεχίζονται οι αποκαταστάσεις και σε άλλα τμήματα του ιδίου οδικού δικτύου μέχρι την ολοκλήρωση της σύμβασης .

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Παρά το ρευστό περιβάλλον ανασφάλειας το οποίο δυστυχώς όπως πολλές φορές έχω επισημάνει, δεν βοηθά στην εθνική προσπάθεια για τη χώρα και την κοινωνία για την οποία εργαζόμαστε καθημερινά, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει να παράγει έργο σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Ιδιαίτερα στον τομέα των οδικών δικτύων, η ανάγκη για όσο το δυνατό ασφαλέστερη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και μεταφορά των εμπορευμάτων είναι αδήριτη.

Με τη φιλοσοφία αυτή, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά σε σημαντικές συντήρησης και αποκατάστασης τμήματος του εθνικού δικτύου μεταξύ Τρικάλων και Ιωαννίνων. Ένα δίκτυο το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού συγκαταλέγεται στις εναλλακτικές διαδρομές που συνδέουν τη βόρεια με τη νότια χώρα.

Οι θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της εργολαβίας. Θέλω όμως να επισημάνω και πάλι ότι εάν το υπουργείο και η δεν μεριμνήσουν άμεσα ώστε οι να λάβουν και το 2016 τους προβλεπόμενους και απαραίτητους οικονομικούς πόρους, τότε ενδέχεται να βρεθούμε στη δύσκολη θέση να δηλώσουμε αδυναμία παραγωγής σημαντικού έργου που άπτεται με την ασφάλεια των πολιτών. Απευθύνω έκκληση λοιπόν και ελπίζω να βρεθούν τα ευήκοα ώτα, ώστε να αποφευχθεί ένα ενδεχόμενο που θα οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση