Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Σε φάση υλοποίησης η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού του Μουσείου Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετεώρων

Σε φάση υλοποίησης η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού του Μουσείου Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετεώρων

Τη του έργου προϋπολογισμού 107.000,00 € υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στη φάση της υλος μπαίνει η το έργο που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση του εξοπλισμού για τη διαμόρφωση του Μουσείου Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετεώρων, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέγραψε τη του έργου με τον ανάδοχο, προϋπολογισμού 107.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑ ΙΙ).

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Μέσα από το έργο αυτό, στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε το της περιοχής, να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και να παραταθεί ο χρόνος παραμονής στα . Μέσω της ς παρουσίασης, που θα πραγματοποιείται, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το πως δημιουργήθηκαν οι βράχοι των Μετεώρων, για την παλαιοντολογία, την ιστορία της μοναστικής κοινότητας, την αρχιτεκτονική κληρονομιά κ.α. Με προγραμματισμό, στοχευμένες δράσεις και σκληρή δουλειά βοηθούμε στο να καταστεί η Θεσσαλία ένας ελκυστικός προορισμός διεθνούς φήμης».

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του μουσειολογικού εξοπλισμού του Μουσείου Γεωλογικής Ιστορίας Μετεώρων στις αίθουσες Α εμβαδού 50.16 m2 και Β εμβαδού 49,67 m2 του ισογείου και Γ εμβαδού 139,20 m2 του ορόφου, ήτοι συνολικού εμβαδού 239,03 m2, σύμφωνα με τα σχέδια της μελέτης ,που περιλαμβάνει:

• την κατασκευή των προθηκών της έκθεσης

• την κατασκευή των τοιχοπετασμάτων που θα διαμορφωθούν από γυψοσανιδες, ώστε να δεχθούν τα εκθέματα

• τις βάσεις των εκθεμάτων

• την προμήθεια των εκθεμάτων

• τα έπιπλα και τα ηλεκτροκίνητα ρολά σκίασης των υαλοστασίων

• τις οθόνες προβολής τοίχου και τα ηχεία ς ήχου

• το αντλητικό πυροσβεστικό συγκρότημα

Τα τεύχη δημοπράτησης του έργου προϋπολογισμού 107.000,00 €. με Φ.Π.Α. , συντάχθηκαν από την Υπηρεσία. Η συμβατική προθεσμία περαίωσης του έργου λήγει την 29-12-2015.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση