Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Σ. Φάμελλος σε Κ. Αγοραστό: «Θα σας εκπλήξω ευχάριστα για το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας»
Σ. Φάμελλος σε Κ. Αγοραστό: «Θα σας εκπλήξω  ευχάριστα για το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας»

Σ. Φάμελλος σε Κ. Αγοραστό: «Θα σας εκπλήξω ευχάριστα για το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας»

 

 

Με τη φράση «έχουμε προχωρήσει, θ σς εκπλήξω ευχάριστα» ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης προϊδέασε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για θετική κατάληξη εντός του επόμενου διαστήματος στο ζήτημα του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας.

Με την ευκαιρία της σύσκεψης ς του κ. Φάμελλου με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ο Κ. Αγοραστός έθεσε σε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος το μείζον αυτό ζήτημα για τη Θεσσαλία, το οποίο είχε θέσει δημοσίως στον κ. Φάμελλο και ο Τρικάλων, μέλος του ΔΣ της ΕΝΠΕ Χρήστος Μιχαλάκης.

Ο κ. Φάμελλος ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ότι το Υπουργείο βρίσκεται σε συν με τη ΔΕΗ για το ζήτημα και προωθείται λύση που θα συμβάλλει στην επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ολοκληρωθεί το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Μεσοχώρας.

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός ανανέωσε την πρόσκληση προς τον κ. Φάμελλο να επισκεφθεί την περιοχή και επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Περιφερειακής Αρχής ότι η ολοκλήρωση του έργου της Μεσοχώρας είναι επείγουσας προτεραιότητας καθώς «η σημασία του για την περιοχή μας (και όχι μόνο) και η αναγκαιότητα συμβολής της υδροηλεκτρικής ς στο ενεργειακό μίγμα της χώρας μας είναι αυταπόδεικτες. Από τη λειτουργία του έργου αναμένεται η ενίσχυση του συστήματος παρς ς κατά 362 Gwh ετησίως, η τόνωση της απασχόλησης που είναι από τα πιο σημαντικά – αν όχι το σημαντικότερο – ζητήματα για την τοπική κοινωνία, ενώ από την άλλη πλευρά θα δημιουργηθούν στην περιοχή προϋποθέσεις βιώσιμης ανάπτυξης σε μία νέα κατεύθυνση: ήπια τουριστική ανάπτυξη, αναψυχή, οικολογικές δραστηριότητες.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογισθεί και η σημασία του έργου για την ίδια την ΔΕΗ, για την οποία, όπως η διοίκησή της υπολογίζει, η μη αξιο της επένδυσης των 511 εκατομμυρίων ευρώ έως σήμερα δημιουργεί δυσεπίλυτα λογιστικά προβλήματα και επηρεάζει αρνητικά την βιωσιμότητα της επιχείρησης», σημείωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση