Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Πέντε έργα στην Καλαμπάκα επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Πέντε έργα στην Καλαμπάκα επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Πέντε έργα στην Καλαμπάκα επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Αυτοψία σε πέντε σημαντικά έργα υποδομών για τους νευραλγικούς τομείς της παιδείας, του τουρισμού, του πολιτισμού και της κοινωνικής πρόνοιας, συνολικού προϋπολογισμού 16.139.420,10 €, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην περιοχή της Καλαμπάκας.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών τους από τους κατασκευαστές και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Τα έργα αυτά ήταν:

-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΑΔΑΣ ΦΡΟΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΣΤΑΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΩΡΩΝ, προϋπολογισμού 3.070.000,00 €

-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑ, προϋπολογισμού 2.600.000,00 €

-ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑ, προϋπολογισμού 719.710,05 €

-ΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ, προϋπολογισμού 930.000 €

-ΜΟΥΣΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ, προϋπολογισμού 1.200.000,00 €

Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Παρακολουθούμε από κοντά την πρόοδο των εργασιών πολύ σημαντικών έργων για την ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας και των Τρικάλων.

Είναι έργα ζωής, έργα που αφορούν τα παιδιά μας, τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και έργα πρόνοιας για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Εμείς ως Θεσσαλίας, σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, προσπαθούμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας με διαγενειακές πολιτικές στην παιδεία, στον τουρισμό, στον πολιτισμό και στην πρόνοια.

Αισιοδοξούμε πως τα έργα πρόκειται να ολοκληρωθούν εντός του χρονοδιαγράμματος, εφόσον υπάρχει απρόσκοπτη , ώστε να παραδοθούν άμεσα προς χρήση στους συνανθρώπους μας.

Τα έργα αυτά δίνουν «ανάσα» στην πραγματική οικονομία με χρήμα και θέσεις ς, σε μία δύσκολη περίοδο για πολλούς συμπολίτες μας».

Τον περιφερειάρχη συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Μπουτίνας και Γεώργιος Τσίγκας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

"Αλιεύοντας" την είδηση