Βρίσκεστε εδώ:  / ΤΡΙΚΑΛΑ / Παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τις ζημιές σε καλλιέργειες
Παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τις ζημιές σε καλλιέργειες

Παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τις ζημιές σε καλλιέργειες

Στην άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας προέβη ο Θεσσαλίας Κώστας , προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων από την έντονη και και παράλληλα να ενημερώσουν τους αγρότες να εφαρμόσουν τις κατάλληλες καλλιεργητικές φροντίδες, προκειμένου να περιορίσουν τις ζημιές που υπέστησαν.

Την Τετάρτη 24-8- με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη, δύο κλιμάκια αποτελούμενα από γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Τρικάλων επισκέφθηκαν τις των Δήμων Τρικκαίων και Πύλης από τη - τις απογευματινές ώρες της 23-8- και διαπίστωσαν τα παρακάτω:

Η θεομηνία έπληξε α) τις Τοπικές Κοινότητες Πύλης, Αγ. Βησσαρίωνα, Λυγαριάς, Φιλύρας και Φήκης του Δήμου Πύλης με τη συνολική πληγείσα έκταση να ανέρχεται σε 7000 στρ. περίπου, εκ των οποίων κατ’ είδος καλλιέργειας έχουμε: αραβόσιτος 5000 στρ., βαμβάκι 800 στρ., μηδική (5η κοπή) 1000 στρ., αμπέλια 200 στρ. β) τις Τοπικές Κοινότητες Σωτήρας, Λεπτοκαρυάς, Περδικοράχης και Αρδανίου του Δήμου Τρικκαίων με τη συνολική πληγείσα έκταση να ανέρχεται σε 500 στρ. περίπου, εκ των οποίων κατ΄ είδος καλλιέργειας έχουμε: βαμβάκι 160 στρ, κηπευτικά,- μποστανικά 100στρ, αμπέλια 70 στρ, καπνά 70 στρ, δενδρώδη (ελιές, , αχλάδια) 80 στρ. καθώς και ζημιές από τον αέρα σε 4 στρ. περίπου σε .

Οι περιοχές του Δήμου Πύλης είναι σχεδόν οι ίδιες που επλήγησαν από την πολύ έντονη χαλαζόπτωση της 28-6-2016 η οποία είχε προκαλέσει και πολύ μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες.

Συμπερασματικά, όπως τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Τρικάλων Εμμανουήλ Γουγουλάκης οι ζημιές της θεομηνίας στις 23-8-2016 αυξάνουν το συνολικό ποσοστό της απώλειας παραγωγής των γεωργών (πλάγιασμα αραβοσίτου και 5ης κοπής μηδικής), οψίμηση και πιθανή ολοκληρωτική απώλεια μετά από αναβλάστηση του βαμβακιού που επλήγη από το χαλάζι και των αμπελιών και το γεγονός αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά τη διαδικασία εκτίμησης των Γεωπόνων του ΕΛΓΑ για δίκαιες αποζημιώσεις.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλληλομηνύθηκαν πρώην σύζυγοι - https://t.co/ITS5tOESAF -

  • Κορωνοϊός: 2.411 κρούσματα, 837 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι - https://t.co/DK0UhjEXPh -

  • Συνάντηση Καραμανλή με Αγοραστό και Νασιακόπουλο για Αχελώο - https://t.co/qkpRj4n5sk -

"Αλιεύοντας" την είδηση