Βρίσκεστε εδώ:  / ΤΡΙΚΑΛΑ / Ολοκληρώνεται το φράγμα Ληθαίου 
Ολοκληρώνεται το φράγμα Ληθαίου 

Ολοκληρώνεται το φράγμα Ληθαίου 

 

Τη για την ολοκλήρωση του φράγματος Ληθαίου, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, με από το 20, ξεκινά το επόμενο διάστημα και οδηγεί στην αποπεράτωση των δομών του φράγματος και την προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού για την εύρυθμη λειτουργία του.

« Σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις προχωράμε στην ολοκλήρωση ενός έργου ζωής για τους ανθρώπους της παραγωγής στα Τρίκαλα και τα Μετέωρα. Τα δημόσια έργα είναι μια διαρκής μάχη δυσκολιών. Μετά από χρονοβόρες διαδικασίες και εμπόδια, υπογράψαμε τη με την οποία ολοκληρώνεται το . Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις. Με τα έργα μας, στηρίζουμε τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, στηρίζουμε θέσεις εργασίας, στηρίζουμε την εθνική οικονομία, στηρίζουμε το αγροτικό εισόδημα» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο

Στις αποπεράτωσης του Φράγματος Ληθαίου, περιλαμβάνονται:

– η ολοκλήρωση του υπερχειλιστή και η στεγάνωση στην περιοχή της πλίνθου

-η κατασκευή των αγωγών υδροληψίας και εκκένωσης, της καθοδικής προστασίας του δικτύου χαλυβδοσωλήνων και του συστήματος ρύθμισης οικολογικής και αδιάλειπτης παροχής

– η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού Κέντρου Ελέγχου Μετρήσεων και Μετεωρολογικού Σταθμού,

-η προμήθεια και τοποθέτηση μονάδας αδιάλειπτης (οικολογικής) παροχής,

-ο ηλεκτροφωτισμός του φράγματος και η κατασκευή της ηλεκτρικής εγκατάστασης για την του φράγματος.

Το βρίσκεται βορειοανατολικά του οικισμού Θεόπετρα, σε απόσταση περίπου 6 χλμ από τον οικισμό της Νέας Ζωής, στον ποταμό Ληθαίο, σε υψόμετρο κοίτης περίπου 300 μέτρων. Με το φράγμα δημιουργείται αποθήκευσης του απορρέοντος νερού του ποταμού, για την άρδευση των κατάντη γεωργικών εκτάσεων των Δήμων Μετεώρων και Τρικκαίων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά στη Βόρεια Αττική: Εκκενώνονται Κρυονέρι, Αφίδνες, Κοκκινόβραχος - https://t.co/anAiAXk6Q0 -

  • Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην #Πάρνηθα #Πάρνηθα - https://t.co/QjnJcQr6SI -

  • Ο καιρός "τρελάθηκε": Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης #δελτίοεπιδείνωσηςκαιρού - https://t.co/NYCnJdiyUf -

"Αλιεύοντας" την είδηση