Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Νέα πτέρυγα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών
Νέα πτέρυγα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

Νέα πτέρυγα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

Μία νέα πτέρυγα ετοιμάζει για να δώσει στους επισκέπτες του το Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και . Αφορά το και αναφέρεται στη διατροφική τους αξία.

Σε συν με το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την καθηγήτριά του Όλγα κορτζή, αλλά και με τον πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδας ιώργο Κωνσταντινίδη, προχωρά στη της πτέρυγας αυτής, που θα παρουσιάζει με ιδιαίτερα σαφή και καινοτόμο τρόπο, τη βιολογική αξία των μανιταριών, τη θέση που πρέπει να έχουν στις διατροφικές μας συνήθειες, αλλά και τα απαραίτητα συγκριτικά στοιχεία με ζωικής προέλευσης .

Οι υπεύθυνοι του υ, πιστεύουν ότι με τη και των δύο αυτών επιστημόνων, το Μουσείο θα αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο και μάλιστα σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό τομέα, με πολλές άγνωστες πτυχές για το ευρύτερο κοινό.

Όπως δε τονίζει ο διευθυντής του Μουσείου  Νίκος Πάλλας: «Η πτέρυγα αυτή ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο το Μουσείο Μανιταριών και το φέρνει πιο κοντά στο βασικό του στόχο, που είναι η ανάδειξη της διατροφικής τους αξίας. Ο δε τρόπος παρουσίασης, είμαστε βέβαιοι ότι θα ενθουσιάσει τους επισκέπτες μας.»

Η νέα πτέρυγα προβλέπεται να δοθεί στις αρχές Οκτωβρίου.

"Αλιεύοντας" την είδηση