Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Με 2,5 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκληρώνει το φράγμα Ληθαίου στην Καλαμπάκα
Με 2,5 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκληρώνει το φράγμα Ληθαίου στην Καλαμπάκα

Με 2,5 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκληρώνει το φράγμα Ληθαίου στην Καλαμπάκα

Κώστας Αγοραστός: «Είναι ένα έργο ς, αγροτικού, περιβαλλοντικού και τουριστικού σκοπού»

Στην ολοκλήρωση του φράγματος στον ποταμό Ληθαίο στην Καλαμπάκα προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Φράγμα Ληθαίου Τρικάλων – Αποπεράτωση» προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ με ΦΠΑ. Η του έργου γίνεται από πιστώσεις του ΠΔΕ – Σ 017 και φορέας υλος είναι η της Π.Ε. Τρικάλων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη νομαρχιακή αρχή και συνεχίζεται και ολοκληρώνεται από την αιρετή Περιφέρεια. Είναι ένα έργο ς, αγροτικού, περιβαλλοντικού και τουριστικού σκοπού. Στόχος μας με την εργολαβία αυτή είναι να προχωρήσουν οι υπολειπόμενες εργασίες και να αποδοθεί στους . Πρόκειται για πρωτοποριακό για την Ελλάδα έργο που με την ολοκλήρωσή του πρόκειται να αλλάξει την δυναμικότητα και την παραγωγικότητα των καλλιεργειών, αρδεύοντας περίπου 6.000 στρέμματα και αναβαθμίζοντας έτσι την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, θα αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών καθώς και ένα ξεχωριστό σημείο ς στην Π.Ε. Τρικάλων».

Αντικείμενο του έργου είναι η ολοκλήρωση του Φράγματος Ληθαίου στην περιοχή Νέας Ζωής Καλαμπάκας, συνολικού μήκους 526 μέτρων, το οποίο αποτελείται από δυο τμήματα εκ των οποίων, το πρώτο, από σκληρό επίχωμα στο και στην αριστερή όχθη, μήκους στέψεως 260μ., ενώ το δεύτερο από γαιώδες υλικό με αδιαπέρατο πυρήνα στη δεξιά όχθη, μήκους στέψεως 266 μ. Το έργο περιλαμβάνει συνοπτικά τις παρακάτω εργασίες:

  • Κατασκευή τμήματος του ανάντη μανδύα στεγανότητας του σκληρού επιχώματος στην περιοχή συναρμογής με το γεώφραγμα
  • Ολοκλήρωση των εκσκαφών στην περιοιχή θεμλίωσης του γεωφράγματος
  • Κατασκευή του γεωφράγματος
  • Τοποθέτηση των οργάνων ελέγχου του φράγματος
  • Κατασκευή των έργων στέψης στην περιοχή του γεωφράγματος
  • Κατασκευή του πώματος έμφραξης του ταμιευτήρα
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση