Βρίσκεστε εδώ:  / ΤΡΙΚΑΛΑ / Με 2,5 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκληρώνει το φράγμα Ληθαίου στην Καλαμπάκα
Με 2,5 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκληρώνει το φράγμα Ληθαίου στην Καλαμπάκα

Με 2,5 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκληρώνει το φράγμα Ληθαίου στην Καλαμπάκα

: «Είναι ένα έργο ζωής, αγροτικού, περιβαλλοντικού και τουριστικού σκοπού»

Στην ολοκλήρωση του φράγματος στον ποταμό Ληθαίο στην προχωρά η Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέγραψε τη κατασκευής του έργου «Φράγμα Ληθαίου Τρικάλων – Αποπεράτωση» προϋπολογισμού 2.500.000 με ΦΠΑ. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από πιστώσεις του ΠΔΕ – ΣΑΕΠ 017 και υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Τρικάλων.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη νομαρχιακή αρχή και συνεχίζεται και ολοκληρώνεται από την αιρετή . Είναι ένα έργο ζωής, αγροτικού, περιβαλλοντικού και τουριστικού σκοπού. Στόχος μας με την εργολαβία αυτή είναι να προχωρήσουν οι υπολειπόμενες και να αποδοθεί στους πολίτες. Πρόκειται για πρωτοποριακό για την Ελλάδα έργο που με την ολοκλήρωσή του πρόκειται να αλλάξει την δυναμικότητα και την παραγωγικότητα των καλλιεργειών, αρδεύοντας περίπου 6.000 στρέμματα και αναβαθμίζοντας έτσι την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, θα αποτελέσει έλξης τουριστών καθώς και ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς στην Π.Ε. Τρικάλων».

Αντικείμενο του έργου είναι η ολοκλήρωση του Φράγματος Ληθαίου στην περιοχή Νέας Ζωής Καλαμπάκας, συνολικού μήκους 526 μέτρων, το οποίο αποτελείται από δυο τμήματα εκ των οποίων, το πρώτο, από σκληρό επίχωμα στο κέντρο και στην αριστερή όχθη, μήκους στέψεως 260μ., ενώ το δεύτερο από γαιώδες υλικό με αδιαπέρατο πυρήνα στη δεξιά όχθη, μήκους στέψεως 266 μ. Το έργο περιλαμβάνει συνοπτικά τις παρακάτω :

  • Κατασκευή τμήματος του ανάντη μανδύα στεγανότητας του σκληρού επιχώματος στην περιοχή συναρμογής με το γεώφραγμα
  • Ολοκλήρωση των εκσκαφών στην περιοιχή θεμλίωσης του γεωφράγματος
  • Κατασκευή του γεωφράγματος
  • Τοποθέτηση των οργάνων ελέγχου του φράγματος
  • Κατασκευή των έργων στέψης στην περιοχή του γεωφράγματος
  • Κατασκευή του πώματος έμφραξης του ταμιευτήρα
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΟΔ και ΛΕΔ Μαγνησίας και ΕΜΑΚ στις έρευνες για τη 12χρονη στη Βρύναινα  #ΒρύναιναΑλμυρού - https://t.co/3E77injIwG -

  • Ικανοποίηση από την πρώτη συμμετοχή του τμήματος τεχνικής κολύμβησης της Νίκης Βόλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα… - https://t.co/tJx2IzmWUK -

  • Έκθεση κεραμικής, ζωγραφικής, υφαντικής του ΚΔΑΠ Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. - https://t.co/8fOFlOY4IL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση