Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Κυβερνητική δέσμευση για την ισόπεδη διάβαση του ΟΣΕ στο Κηπάκι
Κυβερνητική δέσμευση για την ισόπεδη διάβαση του ΟΣΕ στο Κηπάκι

Κυβερνητική δέσμευση για την ισόπεδη διάβαση του ΟΣΕ στο Κηπάκι

Θετικό ποτέλεσμ είχε η συνάντηση των Τρικαλινών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, του Δημάρχου Τρικκαίων και αντιπροσωπείας κατοίκων του Κηπακίου με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, με αίτημα τη διατήρηση της υφιστάμενης ς του στην περιοχή του Κηπακίου των Τρικάλων, παράλληλα με τη της νέας αυτόματης ς στο σημείο όπου προβλέπεται, μέσω του έργου της ολοκλήρωσης της περιφερειακής οδού.

Αντιπροσωπεία μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. , ο Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων κ.κ. Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριστέλη και Χρήστος Σιμορέλης, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου καθώς και οι εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα του συνοικισμού του Κηπακίου Τρικάλων κ.κ. Κώστας Θεοχάρης, Έφη Κουτσούκου, Γιώργος Τσότσολας, νσταντίνος Κυριακόπουλος και Κυριακόπουλος Ηλίας, συναντήθηκαν την Τρίτη στην Αθήνα, με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Η αντιπροσωπεία έθεσε στον υπουργό αναλυτικά το αίτημα για παραμονή της υφιστάμενης διάβασης στον κόμβο του Κηπακίου, εξηγώντας πως είναι απολύτως απαραίτητη για τη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων, αφού καθιστά απρόσκοπτη την προσβασιμότητα σε μία συνοικία της πόλης.

Από την πλευρά του ο υπουργός δεσμεύτηκε για τη διατήρηση της υφιστάμενης διάβασης με χειροκίνητη φύλαξη παράλληλα με τη νέα διάβαση, έως ότου ολοκληρωθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης κατά το οποίο θα δημιουργηθούν δύο αυτόματες ισόπεδες διαβάσεις.

Υπενθυμίζεται πως για την ηλεκτροκίνηση του τμήματος Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας υπάρχει δέσμευση από πλευράς περιφερειάρχη Θεσσαλίας ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί και υλοποιηθεί μέσα από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ). Παράλληλα με την εργολαβία της ηλεκτροκίνησης, ο θα μεριμνήσει και για την κατασκευή των δύο αυτομάτων διαβάσεων (με Αυτόματο Ηχητικό Σύστημα Ισόπεδης Διάβασης σιδηροδρομικής γραμμής).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση