Βρίσκεστε εδώ:  / ΤΡΙΚΑΛΑ / Κυβερνητική δέσμευση για την ισόπεδη διάβαση του ΟΣΕ στο Κηπάκι
Κυβερνητική δέσμευση για την ισόπεδη διάβαση του ΟΣΕ στο Κηπάκι

Κυβερνητική δέσμευση για την ισόπεδη διάβαση του ΟΣΕ στο Κηπάκι

Θετικό είχε η συνάντηση των Τρικαλινών βουλευτών του , του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, του Δημάρχου Τρικκαίων και αντιπροσωπείας κατοίκων του Κηπακίου με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη, με αίτημα τη διατήρηση της υφιστάμενης διάβασης του ΟΣΕ στην περιοχή του Κηπακίου των Τρικάλων, παράλληλα με τη δημιουργία της νέας αυτόματης διάβασης στο σημείο όπου προβλέπεται, μέσω του έργου της ολοκλήρωσης της περιφερειακής οδού.

Αντιπροσωπεία μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. , ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, οι βουλευτές του Τρικάλων κ.κ. Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριστέλη και Χρήστος Σιμορέλης, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου καθώς και οι εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα του συνοικισμού του Κηπακίου Τρικάλων κ.κ. Κώστας , Έφη Κουτσούκου, Γιώργος Τσότσολας, Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος και Κυριακόπουλος Ηλίας, συναντήθηκαν την Τρίτη στην Αθήνα, με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Η αντιπροσωπεία έθεσε στον υπουργό αναλυτικά το αίτημα για παραμονή της υφιστάμενης διάβασης στον κόμβο του Κηπακίου, εξηγώντας πως είναι απολύτως απαραίτητη για τη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων, αφού καθιστά απρόσκοπτη την προσβασιμότητα σε μία συνοικία της πόλης.

Από την πλευρά του ο δεσμεύτηκε για τη διατήρηση της υφιστάμενης διάβασης με χειροκίνητη φύλαξη παράλληλα με τη νέα διάβαση, έως ότου ολοκληρωθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης κατά το οποίο θα δημιουργηθούν δύο αυτόματες ισόπεδες διαβάσεις.

Υπενθυμίζεται πως για την του τμήματος Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας υπάρχει δέσμευση από πλευράς περιφερειάρχη Θεσσαλίας ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί και υλοποιηθεί μέσα από το νέο ΕΣΠΑ (). Παράλληλα με την εργολαβία της ηλεκτροκίνησης, ο ΟΣΕ θα μεριμνήσει και για την κατασκευή των δύο αυτομάτων διαβάσεων (με Αυτόματο Ηχητικό Σύστημα Ισόπεδης Διάβασης σιδηροδρομικής γραμμής).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται η  εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών #κουνουποκτονία - https://t.co/rVdUWlfTQr -

  • Συνάντηση  συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με τον υπουργό Κ. Σκρέκα … - https://t.co/jX2wFgQMTo -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για οικονομική στήριξη παραγωγών του Δήμου Βόλου - https://t.co/8GGUNargMr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση