Βρίσκεστε εδώ:  / ΤΡΙΚΑΛΑ / Ημερίδα για το αγροτοδιατροφικό σύμπλεγμα και τον δημιουργικό τουρισμό μέσω της έξυπνης εξειδίκευσης στα Τρίκαλα
Ημερίδα για το αγροτοδιατροφικό σύμπλεγμα και τον δημιουργικό τουρισμό μέσω της έξυπνης εξειδίκευσης στα Τρίκαλα

Ημερίδα για το αγροτοδιατροφικό σύμπλεγμα και τον δημιουργικό τουρισμό μέσω της έξυπνης εξειδίκευσης στα Τρίκαλα

Ως μία δράση που μπορεί να οδηγήσει σε στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ανάπτυξη των επιχειρήσεων, νέες , συγκράτηση επιστημόνων και ερευνητών στη Θεσσαλία, αλλά και σε ανάδειξη καινοτόμων προϊόντων με άνοιγμα σε νέες αγορές, χαρακτήρισε ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός την στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας (RIS3), στο πλαίσιο ημερίδας που έγινε την Πέμπτης τα Τρίκαλα με αντικείμενα το αγροτοδιατροφικό σύμπλεγμα και τον δημιουργικό τουρισμό.

Πρόκειται για την πρώτη εκ των τεσσάρων θεματικών ημερίδων επιχειρηματικής ανακάλυψης που θα γίνουν συνολικά, για την εξειδίκευση των δράσεων στις Προτεραιότητες της RIS3 Θεσσαλίας.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την , την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Αυτόνομο Γραφείο RIS3 στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών δράσεων για την εφαρμογή της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3).

Σκοπός της ήταν η παρουσίαση, καταγραφή και συζήτηση προτάσεων και ιδεών για θέματα έρευνας, καινοτομίας και νέων τεχνολογιών, που αφορούν στη βελτίωση και ενίσχυση των κλάδων του «Αγροδιατροφικού Συμπλέγματος» και του «Δημιουργικού Τουρισμού».

Εκπρόσωποι της ερευνητικής, επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας, συνεργάζονται για το σχεδιασμό των δράσεων που πρέπει και μπορούν να υλοποιηθούν για τη δημιουργία δυναμικών επιχειρήσεων, συμμαχιών επιχειρήσεων, για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και θέσεων απασχόλησης.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας οι εκατοντάδες συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συνεισφέρουν ενεργά στη διαδικασία της επιχειρηματικής ανακάλυψης, πάνω στους τομείς του αγροτοδιατροφικού συμπλέγματος καθώς και του δημιουργικού τουρισμού.

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου είναι διαθέσιμη ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής προτάσεων στο URL ris3.thessaly.gov.gr προς εξειδίκευση των οκτώ προτεραιοτήτων της Στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης. Επίσης, για την καλύτερη ενημέρωση λειτουργούν ήδη σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: www.facebook.com/RIS3-Thessaly και https://twitter.com/ris3thessaly.

Όπως εξήγησε στον χαιρετισμό του ο Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, «Δίνουμε ευκαιρίες σε καινοτόμες ιδέες, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς και πάτρωνες αλλά και χωρίς προκαθορισμένες χρηματοδοτήσεις όπως κάποιοι ήθελαν.

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, στόχος είναι η συνεργασία και εφαρμογή της έρευνας για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, την ανάπτυξη επιχειρήσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη συγκράτηση επιστημόνων και ερευνητών στη Θεσσαλία, την ανάδειξη καινοτόμων προϊόντων και το άνοιγμα σε νέες αγορές μέσω της αξιοποίησης όλων των ιδεών, όλων των πόρων της Θεσσαλίας, με συνεργασία των μερών και συμπόρευση της δημόσιας διοίκησης και της ερευνητικής κοινότητας με την επιχειρηματική κοινότητα».

Ο κ. Αγοραστός απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας «στις επιχειρήσεις, τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τους δημόσιους ερευνητικούς οργανισμούς, τις αναπτυξιακές εταιρείες και τους ιδιώτες που θέλουν να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες να εμπλακούν ενεργά στη διαδικασία επιχειρηματικής ανακάλυψης, να μας μιλήσουν για τις ιδέες τους, να τις ωριμάσουν με δημόσια συζήτηση για να μπορέσουμε να τις υποστηρίξουμε να γίνουν πράξη».

«Με τη συνεργασία της επιστήμης με την αγορά και τη δημόσια διοίκηση μπορούμε να κάνουμε τις ιδέες πράξεις μέσω ένταξης σε χρηματοδοτικά προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020 και των προσκλήσεων που θα ακολουθήσουν. Οι πόροι του τομέα στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014 – 2020, αλλά και στο ΕΠΑΝΕΚ ή το ΠΑΑ 2014 – 2020 κατευθύνονται κατά προτεραιότητα στις ομάδες δράσεων, δηλαδή στην ομαδοποίηση των ιδεών του εξειδικευμένου σχεδίου δράσης» κατέληξε.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ – ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΔΥΟ

Σημειώνεται πως θα λάβουν χώρα με διαφορετικά αντικείμενα τρεις ακόμη ημερίδες σε αντίστοιχες Θεσσαλικές .

Στην Καρδίτσα στο ξενοδοχείο «ΚΙΕΡΙΟΝ» σήμερα Παρασκευή 20 Νοεμβρίου με αντικείμενα την αλυσίδα αξίας ξύλου/επίπλου, την ενέργεια και το με έμφαση στη βιομάζα.

Στο Βόλο την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Domotel Xenia» με αντικείμενο το μέταλλο και τα Δομικά Υλικά, το , την Ενέργεια και τον δημιουργικό Τουρισμό.

Τέλος, στη Λάρισα την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Divani Palace» με αντικείμενα το αγροδιατροφικό σύμπλεγμα και τις προηγμένες υπηρεσίες υγείας – αποκατάσταση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση