Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας συμπαρίσταται στους συνάδελφους των Τρικάλων

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας συμπαρίσταται στους συνάδελφους των Τρικάλων

ιοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντκτών Θεσσλίας, Στερεάς ς και Εύβοιας, καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκρατίας και φίμωσης των δημοσιογράφων των Τρικάλων, που επιχειρείται από τον εργολάβο καθαριότητας του Νοσοκομείου Τρικάλων, μέσω μηνυτήριας αναφοράς και δηλώνει απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι τα φαινόμενα συνειδητής απαξίωσης του δημοσιογραφικού καθήκοντος δεν θα περάσουν.

Η της Ένωσης Συντακτών αναφέρει:

«Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2014, οι καθαρίστριες πραγματοποιούν κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης του Νοσοκομείου διαμαρτυρόμενες για μη καταβολή των μισθών τους καθώς και για απειλές απολύσεων από πλευράς του εργολάβου. Μετά από κάλεσμα και εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων και Νοσηλευτών, οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο χώρο του Νοσοκομείου Τρικάλων για να καλύψουν ως ορίζει η επαγγελματική τους υποχρέωση το σχετικό ρεπορτάζ, στο πλαίσιο του οποίου, οι καθαρίστριες εξέφρασαν αφενός τη διαμαρτυρία τους και αφετέρου επισήμαναν δημόσια στο διοικητή του Νοσοκομείου, ότι η καθαριότητα στο δημόσιο νοσηλευτικό οργανισμό του νομού δεν είναι αυτή που απαιτείται. Το γεγονός, προβλήθηκε σε σχετικά δημοσιεύματα στις τοπικές εφημερίδες και στα διαδικτυακά μέσα.

Μετά από πέντε μήνες, ο εργολάβος θεωρεί ότι θίγεται και στρέφεται με μηνυτήρια αναφορά εις βάρος των συναδέλφων Ελένης Χολέβα (Η ΕΡΕΥΝΑ) Ευαγγελίας Σωτηρίου (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΟΣ) και Σωτήρη Κύρμπα (πρώην συντάκτη ΠΡΩΙΝΟΥ ΛΟΟΥ), καθώς και κατά του διευθυντή της Εφημερίδας των Συντακτών Νίκο Βουλέλη, λόγω του ότι συντάκτης της εφημερίδας που διευθύνει δημοσίευσε σχετικό ρεπορτάζ. Επίσης, στην ίδια , στρέφεται με μηνυτήρια αναφορά κατά συνδικαλιστών και αλληλέγγυων στην κίνηση των καθαριστριών με την υπόθεση να εξετάζεται στο ακροατήριο στις 8 Δεκεμβρίου 2015. Στο δικαστήριο έχει κληθεί και θα παραβρεθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης των συναδέλφων δημοσιογράφων ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘ-Ε.

Πρόκειται για προφανή απόπειρα εκφοβισμού του Τύπου και δη των τοπικών δημοσιογράφων, κατά των οποίων στρέφεται προσωπικά.
Καταδικάζουμε την πράξη αυτή, ως πράξη που στρέφεται ενάντια στο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ και στην ελευθερία του λόγου των δημοσιογράφων συναδέλφων, που έκαναν το καθήκον τους, ως όφειλαν απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και την κοινή γνώμη.

Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας και την μαχόμενη δημοσιογραφία απέναντι στην επιχείρηση φίμωσης και ς».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση