Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΤΡΙΚΑΛΑ / Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας συμπαρίσταται στους συνάδελφους των Τρικάλων

Η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας συμπαρίσταται στους συνάδελφους των Τρικάλων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της , Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκρατίας και φίμωσης των δημοσιογράφων των Τρικάλων, που επιχειρείται από τον εργολάβο καθαριότητας του Νοσοκομείου Τρικάλων, μέσω μηνυτήριας αναφοράς και δηλώνει απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι τα φαινόμενα συνειδητής απαξίωσης του δημοσιογραφικού καθήκοντος δεν θα περάσουν.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών αναφέρει:

«Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2014, οι καθαρίστριες πραγματοποιούν στα γραφεία της διοίκησης του Νοσοκομείου διαμαρτυρόμενες για μη καταβολή των μισθών τους καθώς και για απειλές απολύσεων από πλευράς του εργολάβου. Μετά από κάλεσμα και εκπροσώπων του Συλλόγου Εργαζομένων και Νοσηλευτών, οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο χώρο του Νοσοκομείου Τρικάλων για να καλύψουν ως ορίζει η επαγγελματική τους υποχρέωση το σχετικό ρεπορτάζ, στο πλαίσιο του οποίου, οι καθαρίστριες εξέφρασαν αφενός τη τους και αφετέρου επισήμαναν δημόσια στο διοικητή του Νοσοκομείου, ότι η καθαριότητα στο δημόσιο νοσηλευτικό οργανισμό του νομού δεν είναι αυτή που απαιτείται. Το γεγονός, προβλήθηκε σε σχετικά δημοσιεύματα στις τοπικές εφημερίδες και στα διαδικτυακά μέσα.

Μετά από πέντε μήνες, ο εργολάβος θεωρεί ότι θίγεται και στρέφεται με εις βάρος των συναδέλφων Ελένης Χολέβα (Η ΕΡΕΥΝΑ) Ευαγγελίας Σωτηρίου (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ) και Σωτήρη Κύρμπα (πρώην συντάκτη ΠΡΩΙΝΟΥ ΛΟΓΟΥ), καθώς και κατά του διευθυντή της Εφημερίδας των Συντακτών Νίκο Βουλέλη, λόγω του ότι συντάκτης της εφημερίδας που διευθύνει δημοσίευσε σχετικό ρεπορτάζ. Επίσης, στην ίδια δικογραφία, στρέφεται με κατά συνδικαλιστών και αλληλέγγυων στην κίνηση των καθαριστριών με την υπόθεση να εξετάζεται στο ακροατήριο στις 8 Δεκεμβρίου 2015. Στο δικαστήριο έχει κληθεί και θα παραβρεθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης των συναδέλφων δημοσιογράφων ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε.

Πρόκειται για προφανή εκφοβισμού του Τύπου και δη των τοπικών δημοσιογράφων, κατά των οποίων στρέφεται προσωπικά.
Καταδικάζουμε την πράξη αυτή, ως πράξη που στρέφεται ενάντια στο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ και στην ελευθερία του λόγου των δημοσιογράφων συναδέλφων, που έκαναν το καθήκον τους, ως όφειλαν απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και την κοινή γνώμη.

Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας και την μαχόμενη δημοσιογραφία απέναντι στην επιχείρηση φίμωσης και λογοκρισίας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση