Βρίσκεστε εδώ:  / ΤΡΙΚΑΛΑ / Επίσκεψη Π. Ηλιόπουλου στην Καλαμπάκα
Επίσκεψη Π. Ηλιόπουλου στην Καλαμπάκα

Επίσκεψη Π. Ηλιόπουλου στην Καλαμπάκα

Κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής παρουσία του του Κινήματος και Περιφερειακό Σύμβουλο Θεσσαλίας Παναγιώτη Ηλιόπουλο, επισκέφτηκαν περιοχές της Καλαμπάκας που επλήγησαν από την πρόσφατη .

Η αδράνεια για χρόνια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ούτε επαρκή αντιπλημμυρικά έργα δημιούργησε, αλλά και η ποιοτική ανεπάρκεια των όσων έργων έγιναν, οδήγησαν στο φαινόμενο γέφυρες που κατασκευάστηκαν την δεκαετία του 1980 να γκρεμίζονται και γέφυρες που κατασκευάστηκαν τον…16ο αιώνα να στέκουν μια στη θέση τους.

Η ανυπαρξία ελέγχων και επιβολής ποινών σε όσους για χρόνια αυθαιρετούν σε βάρος των ποταμών και των ρεμάτων της περιοχής με συνεχή μπαζώματα, παράνομες αμμοληψίες, και μια σειρά άλλων παραβάσεων συνέβαλαν στο να επέλθει η καταστροφή από τα όντως έντονα φυσικά φαινόμενα. Αυτό που προέχει τώρα, είναι η άμεση αποκατάσταση των πληγέντων, όχι με κάποιο για ξεροκόμματο για «τις πρώτες ανάγκες» αλλά για πλήρη αποκατάσταση.

Το σημαντικότερο είναι να παρθούν άμεσες αποφάσεις για να την λήψη μέτρων και την έργων σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα καταστροφής τον χειμώνα που έρχεται. Καλούμε την να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση της καταστροφής του αγωγού λυμάτων της Διάβας, στο ύψος της γκρεμισμένης γέφυρας, που αυτή τη στιγμή έχει σπάσει (πάλι) και τα λύματα χύνονται στον Πηνειό.

Τέλος επιβάλλεται η αναζήτηση τυχόν ευθυνών για όλους όσους είχαν τα προηγούμενα χρόνια την ευθύνη κατασκευής των δημοσίων έργων της περιοχής, αλλά και για όσους ήταν επιφορτισμένοι με το καθήκον του έλεγχου της τήρησης της νομοθεσίας, και από ότι φαίνεται, μάλλον δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Η Χρυσή Αυγή θα βρίσκεται κοντά στους πληγέντες, και θα παρακολουθεί και θα ελέγχει τις αποφάσεις που θα παρθούν από εδώ και πέρα για αυτό το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε στην περιοχή μας.

cha1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση