Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Επίσκεψη εργασίας της Μ. Χρυσοβελώνη στα Τρίκαλα
Επίσκεψη εργασίας της Μ. Χρυσοβελώνη στα Τρίκαλα

Επίσκεψη εργασίας της Μ. Χρυσοβελώνη στα Τρίκαλα

Επίσκεψη ς στα Τρίκαλα πραγματοποίησε η Υφυπουργός Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη σήμερα Πρόκειται για συνέχεια των συναντήσεων με φορείς, αιρετούς και εποπτευόμενες δομές για ζητήματα Ισότητας των Φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, νομο το οποίο κατατίθεται τις επόμενες μέρες στη .

Η Υφυπουργός Εσωτερικών, παρουσία της Βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Δριτσέλη καθώς και του  Γραμματέα της Ε Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Στ. ταούλα, επισκέφτηκε αρχικά το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων. Εκεί ενημερώθηκε για την εξαιρετικά μεγάλη προσφορά και δράση του Κέντρου, από τον αντιδήμαρχο κ.Ψύχο και τις εργαζόμενες σε αυτό,  για την ψυχο, κοινωνική, νομική και εργασιακή στήριξη που παρέχει το Κέντρο σε θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και σε γυναίκες που υφίστανται διακρίσεις.

Από την πλευρά της η Υφυπουργός ενημέρωσε σχετικά με τις πολιτικές ισότητας που προωθεί το νέο Νομοσχέδιο σε όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής σφαίρας, καθώς και στις πρόσφατες συμφωνίες συνς που υπογράφηκαν με την ΚΕΔΕ και την με σκοπό την ενίσχυση Ισότητας των Φύλων σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών, ενώ παρέδωσε αντίγραφα του Νομοσχεδίου και των Συμφώνων Συνεργασίας (ΚΕΔΕ,) για μελέτη και κάθε πιθανή πρόταση βελτίωσης.

Στην συνάντηση που ακολούθησε στο Δημαρχείο Τρικάλων  με τον Δήμαρχο Δ. Παπαστεργίου, Αντιδημάρχους και αιρετούς Συμβούλους, αρμόδιους για θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας, συζητήθηκε το εύρος των κοινωνικών πολιτικών και δομών του Δήμου Τρικκαίων . Παρουσιάστηκαν οι αλλαγές που φέρνει το Νομοσχέδιο για την Ισότητα των Φύλων, καθώς και όσα το συνοδεύουν. Τέλος, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ . Δ.  Παπαστεργίου, με την ευκαιρία της επίσκεψης της κ. Χρυσοβελώνη, της επέδωσε υπόμνημα με δύο βασικά αιτήματα. Το πρώτο, η διεύρυνση των επιστημονικών ειδικοτήτων που απαιτούνται για την κάλυψη της θέσης του Δημοτικού Διαμεσολαβητή, που προβλέπει ο «Κλεισθένης»
Το δεύτερο, η ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας έκδοσης ΚΥΑ, από τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, που θα επιτρέψει στον Δήμο Τρικκαίων να χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στη συνέχεια η υφυπουργός συναντήθηκε με αιρετές του Δήμου Τρικκαίων καθώς και με εκπροσώπους συνεταιρισμών. Εξετάστηκαν θέματα στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας  καθώς και της τόνωσης αυτής.

 

.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση