Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων Θεοκλήτου
Ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Σταγών &  Μετεώρων Θεοκλήτου

Ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων Θεοκλήτου

Στην ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Σταγών &  Μετεώρων Θεοκλήτου συμμετείχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός.

Κατά την  προσφώνησή του ο Κ. Αγοραστός-μεταξύ άλλων – είπε: “Με ιδιαίτερη χαρά εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετέχουμε σήμερα στην ενθρόνισή σας ως νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων και σας καλωσορίζουμε στην νέα σας πατρίδα!

Ήρθατε σε έναν τόπο ιστορικό!

Τα Μετέωρα είναι ένα από τα μεγάλα καυχήματα της ς. Διασώζουν μία μακραίωνη παράδοση άσκησης, προσευχής, αλλά και φροντίδας για τον άνθρωπο καθώς τα μοναστήρια έχουν ανοιχτές πόρτες και καρδιές!

Την ίδια στιγμή υπενθυμίζουν τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες την πατροπαράδοτη σύνδεση Ελληνισμού και ς, όπως αυτή αποτυπώνεται στον τύπο του Έλληνα: κοιτάμε ψηλά!

Δεν είμαστε συμβιβασμένοι μόνο με το να επιβιώνουμε, αλλά θέλουμε, με την του Θεού και της πίστης, να είμαστε δημιουργικοί, ανήσυχοι, να νοιαζόμαστε και για τον ουρανό και για την γη και να αναπτύσσουμε όλες μας τις δυνατότητες.

Ταυτόχρονα, κοιτάμε από ψηλά,

όχι για να τονίσουμε με ανωτερότητα υπερηφάνειας πόσο διαφορετικοί είμαστε,

αλλά για να δούμε τον συνάνθρωπό μας, τις ανάγκες του, τα προβλήματά του, να μοιραστούμε τις χαρές και τις λύπες και να τον συμπεριλάβουμε στην ανάγκη για πρόοδο!

Όπως και να πορεύεται ο κόσμος, όση κρίση κι αν έχουμε, επειδή κοιτάμε ψηλά και την ίδια στιγμή κοιτάμε και τους γύρω μας, αυτός ο τόπος γίνεται ένα σύμβολο του Έλληνα και του χριστιανού και γι' αυτό μπορούμε και αντέχουμε.

Σ' αυτόν τον τόπο ήρθατε και πιστεύουμε ότι κι εσείς,  θα δώσετε όλο σας τον εαυτό για να μας εμπνέετε  να μην κουραστούμε και ξεχαστούμε!

Διαδέχεστε έναν σπουδαίο Μητροπολίτη, τον μακαριστό Σεραφείμ. Αυτόν που εργάστηκε επί πολλά έτη στον τόπο αυτό, πέτυχε να κάνει μόνιμη την Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων, να προσφέρει πνευματικό έργο με ταπείνωση και αφιέρωση, αγάπησε την Καλαμπάκα, τα μοναστήρια, τα χωριά του βουνού και του κάμπου, τα οποία κυριολεκτικώς όργωσε.

Και μας είχε συμπαραστάτες στο έργο του.

Οικοδομήσαμε το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων στην Καλαμπάκα, προκειμένου «οι γερόντοι» όπως έλεγε ο μακαριστός, να έχουν έναν τόπο αξιοπρεπούς διαβίωσης, με την αγάπη και την φροντίδα της Εκκλησίας.

Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε και θα επαυξήσετε την παρακαταθήκη που εκείνος μας άφησε.

Η φήμη σας προέτρεξε ότι είστε άνθρωπος προσηνής, με αγάπη για την Εκκλησία και το έργο της, με ευγένεια ψυχής, με ταπεινό φρόνημα και με σκέψεις και οραματισμούς, στους οποίους, στο μέτρο των δικών μας δυνατοτήτων, θα θέλαμε να συμβάλουμε για το καλό και την παντός είδους ανάπτυξη του τόπου.

Η  τηρεί με ακρίβεια τα οριζόμενα πλαίσια των διακριτών ρόλων που προβλέπονται στο Σύνταγμά μας.

Όμως θεωρεί ότι ο θεσμός της Εκκλησίας δεν είναι ένας απρόσωπος θεσμός που έρχεται από το παρελθόν και πρέπει να συντηρήσει μόνο αυτό.

Σε όλη την θεσσαλική γη βλέπει Επισκόπους που ζούνε στο σήμερα. Που θέλουν οι άνθρωποι να λύνουν τα προβλήματά τους και με όπλο την ορθόδοξη πίστη να γίνονται φορείς δημιουργικότητας και προσφοράς.

Αγωνίζονται για τους νέους ανθρώπους ώστε να έχουν στηρίγματα. Στέκονται στο πλευρό των αναξιοπαθούντων. Προτείνουν και υλοποιούν αγάπης, τα οποία όμως συχνά φέρνουν και θέσεις εργασίας και καθιστούν την Θεσσαλία πόλο έλξης τόσο για Έλληνες όσο και για ξένους.

Και γι' αυτό είμαστε ανοιχτοί, με περισσότερη θέρμη και ετοιμότητα, να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες που έχουμε και να βοηθήσουμε.

Και γι' αυτό τείνουμε χείρα συνεργασίας και δηλώνουμε έτοιμοι να συνδράμουμε στο έργο σας, να συνεργαστούμε σε συγκεκριμένες δράσεις και να σας προτείνουμε κι εμείς  ό,τι θα ωφελήσει τον τόπο και την πατρίδα μας.

Θέλουμε να καλωσορίσουμε για μία ακόμη φορά στην Θεσσαλία τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

α τον ευχαριστήσουμε που μερίμνησε η Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων να αποκτήσει νέο Μητροπολίτη, να είναι παρών σήμερα στην νέα αυτή αρχή

και να τον διαβεβαιώσουμε ότι η στήριξε, στηρίζει και θα στηρίζει το έργο της Εκκλησίας γιατί εκτιμούμε αφάνταστα ό,τι κάνετε σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την πατρίδα μας.

Ξέρουμε ότι δεν μένετε μόνο στην στον άνθρωπο,

στην ανάπτυξη των υποδομών της Εκκλησίας, αλλά και προσπαθείτε να εμπνεύσετε όλους τους Έλληνες να έχουν αισιοδοξία, πίστη και ομόνοια μεταξύ μας για να  προχωρήσουμε όλοι μαζί.

Συμμεριζόμαστε τις σκέψεις σας. Και την ίδια στιγμή χαιρόμαστε που η , με επικεφαλής εσάς, γίνεται πρότυπο και πηγή έμπνευσης για όλους μας!

Ευχαριστούμε και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, που ως τοποτηρητής της Μητροπόλεως μέχρι σήμερα, βοήθησε να προχωρήσει ο τόπος και η Εκκλησία του χωρίς κλυδωνισμούς, δείχνοντας ένα δυναμικό πρόσωπο και την ίδια στιγμή μία φροντίδα μέχρι να γίνει η καινούργια αρχή!

Ευχαριστούμε και όλους τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίες που σήμερα συμμετέχουν στην χαρά του τόπου!

Και πάλι, Σεβασμιώτατε κ. Θεόκλητε, σας καλωσορίζουμε!

Καλή δύναμη στα νέα σας καθήκοντα!

α έχετε χαρά στην νέα σας πατρίδα και είμαστε βέβαιοι ότι θα την υπηρετήσετε με πίστη και ενθουσιασμό!”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση