Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Εκδήλωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού
Εκδήλωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Εκδήλωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

«Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στα άτομα με αναπηρία. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικών Δημοτικών Σχολείων και Ατόμων με ειδικές ανάγκες νομού Τρικάλων «Ελπίδα» χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε στα την ανέγερση του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Η Θεσσαλίας δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της και βρίσκει τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να υποστηρίξει και να βοηθήσει τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Χρηματοδοτεί έργα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. που βοηθούν στην ενσωμάτωση και την εξασφάλιση της προσβασιμότητας όλων των μαθητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της πρόωρης εγκατάλειψης του.

Όλες οι δράσεις μας έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και στοχεύουν σε μια συνεκτική κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις» δήλωσε ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συμμετέχοντας στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό.

Η εκδήλωση οργανώθηκε σε συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τους διδάσκοντες, τους φοιτητές και φοιτήτριες της ειδικότητας Ειδικής Φυσικής Αγωγής του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Τρικάλων.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χρ. Τρίκαλης, η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ελ. Ξυνοπούλου, ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Νικ. Διγγελίδης, ο κοσμήτορας του ΣΕΦΑΑΔ Αθ. Παπαϊωάννου, ο αναπλ. καθηγητής, υπεύθυνος της Ειδικότητας Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Δημ. Κοκαρίδας, το μέλος της ΕΕΠ Ειδικής Φυσικής Αγωγής Γ. Μαγγουρίτσα, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας Κ. Νούσιος, η αντιδήμαρχος Τρικκαίων Έφη Λεβέντη, ο δήμαρχος Μουζακίου Θ. Στάθης και η δημ. σύμβουλος Παλαμά και πρόεδρος του Συλλόγου Αυτισμού Δυτ. Θεσσαλίας Μαλ. Μπουραζάνη.

Τον γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχε η αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δ. Νάτσινα.

Συμμετείχαν ο «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Παράρτημα Τρικάλων», το ΚΔΑΠ με Αγάπη, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ “Ήφαιστος”, ο Σύλλογος ΑμΕΑ “Ελπίδα”, ο Σύλλογος “ΑΡΩΓΗ” ΑμΕΑ, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ “Πρόσβαση” Καρδίτσας, Λάρισας και η Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο τμήμα Τρικάλων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση