Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Διαδικτυακή ημερίδα για το περιβάλλον στα Τρίκαλα
Διαδικτυακή ημερίδα για το περιβάλλον στα Τρίκαλα

Διαδικτυακή ημερίδα για το περιβάλλον στα Τρίκαλα

Μία ενδιαφέρουσα και με επίκαιρη θεματολογία, Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα , τη Δευτέρα 30 οεμβρίου 2020 και ώρα 17.00 , με θέμα: «Διαγενεακή αλλά και Ενδογενεακή Δικαιοσύνη, για την Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα και την αποτροπή Φυσικών Καταστροφών, ως συνέπεια της Κλιματικής Αλλαγής».

Συνδιοργανωτές η ΑΜΚΕ Πράσινη Κιβωτός και το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, του Δήμου Τρικκαίων και με τη συνδρομή των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων.

Προσκεκλημένοι εισηγητές είναι:

Ο δρ. Ευθύμης Λέκκας, του ΕΚΠΑ, πρόεδρος ΟΑΣΠ, διευθυντής ΠΜΣ “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων” με θέμα: «Φυσικοί, Ανθρωπογενείς, Βιολογικοί Κίνδυνοι και Κρίσεις – Κλιματική Αλλαγή σε μια Επιταχυνόμενη Διαδικασία Εκδήλωσης Καταστροφών και Υποβάθμισης Περιβάλλοντος».

Ο δρ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ με θέμα: «Covid-19 και κλιματική αλλαγή: ο περιβαλλοντικός φόρτος στην υγεία. Τι να κάνουμε;»

Ο  Ανδρέας Β. Στεργίου, δήμαρχος Αργιθέας – πρόεδρος Δικτύου “Πίνδος” – αντιπρόεδρος Επιτροπής Ορεινών Περιοχών , με θέμα:  «Η πρωτοφανής εμπειρία του “Ιανού” και η επόμενη ημέρα για την Αργιθέα & τις ορεινές περιοχές συνολικά». 

Η  Έλενα Φλόκα, καθηγήτρια ς του ΕΚΠΑ, με θέμα: «Επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην συχνότητα και ένταση των ισχυρών κυκλωνικών συστημάτων στη Μεσόγειο»

Ο   Βάγιος Κουτής, διευθυντής Αναπτυξιακής Τρικάλων ΑΑΕ ΟΤΑ – ΚΕΑ ΑΕ , με θέμα: «Διαγενεακή Δικαιοσύνη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα».

Η θα πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, συνεπώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας – δηλώστε συμμετοχή στον ακόλουθο σύνδεσμο:  https://forms.gle/291PZkimvyHpFfyLA

Η Πράσινη Κιβωτός που ιδρύθηκε πριν επτά χρόνια με σκοπό να υπηρετήσει το τρίπτυχο “Άνθρωπος – Κοινωνία – Περιβάλλον”, προσδοκά για μια ακόμη φορά, με αυτή την να φανεί χρήσιμη και να σταθεί δίπλα στον άνθρωπο.

Στον άνθρωπο που βλέπει τη ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο, τις προσπάθειες χρόνων να βουλιάζουν στα λασπόνερα, κοινωνίες ολόκληρες να μηδενίζονται  και μαζί το περιβάλλον, το κλίμα, να αλλάζουν, ανεξέλεγκτες ασθένειες να εμφανίζονται και μαζί φόβος και αβεβαιότητα που μας τρομάζουν.

Το κλίμα λοιπόν αλλάζει και αλλάζει γρήγορα… μήπως πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς, για να υπάρξει Διαγενεακή Δικαιοσύνη;

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση