Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Aντικατάσταση τμημάτων του δικτύου άρδευσης της Π.Ε Τρικάλων
Aντικατάσταση τμημάτων του δικτύου άρδευσης της Π.Ε Τρικάλων

Aντικατάσταση τμημάτων του δικτύου άρδευσης της Π.Ε Τρικάλων

Στην αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου άρδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων προϋπολογισμού 100.000 € (με ΦΠΑ) προχωρά η ς, καθώς ο περιφερειάρχης ς Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του υ με τον ανάδοχο.

Οι νέοι σωλήνες συνολικού μήκους 7.216 μέτρων με ταχυσυνδέσμους πρόκειται να αντικαταστήσουν μέρος των υπαρχόντων επιφανειακών αρδευτικών δικτύων σε περιοχές των αγροκτημάτων της πεδινής ζώνης της Π.Ε. Τρικάλων, τα οποία αφ' ενός μεν λόγω της πολυχρησίας (λειτουργούν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 25 ετών), αφ' ετέρου δε λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (παγετός-πλημμύρες κ.λπ.) κατά τα τελευταία έτη, δεν μπορούν να επισκευασθούν και ως εκ τούτου είναι ακατάλληλες για χρήση.

Οι σωλήνες πολυαιθυλενίου θα χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά νερού στα Δ.Δ. Κλεινοβού & Μαλακασίου για την κάλυψη αναγκών κτηνοτροφικών μονάδων, καθώς επίσης και σε οποιαδήποτε άλλο αγρόκτημα του νομού παρουσιασθεί ανάγκη για μεταφορά νερού.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Στόχος μας ως αιρετή είναι να παρεμβαίνουμε με μικρά και με στην καλυτέρευση της καθημερινότητας των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας. Στηρίζουμε έμπρακτα τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο και σχεδιάζουμε και νέα στον τομέα της άρδευσης μέσω του νέου , όπου η έχει στη διάθεσή της για πρώτη φορά Γεωργικό Ταμείο».

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση