Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Aντικατάσταση τμημάτων του δικτύου άρδευσης της Π.Ε Τρικάλων
Aντικατάσταση τμημάτων του δικτύου άρδευσης της Π.Ε Τρικάλων

Aντικατάσταση τμημάτων του δικτύου άρδευσης της Π.Ε Τρικάλων

Στην ντικτάσταση τμημάτων του δικτύου άρδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων προϋπολογισμού 100.000 € (με ΦΠΑ) προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου με τον ανάδοχο.

Οι σωλήνες συνολικού μήκους 7.216 μέτρων με ταχυσυνδέσμους πρόκειται να αντικαταστήσουν μέρος των υπαρχόντων επιφανειακών αρδευτικών δικτύων σε περιοχές των αγροκτημάτων της πεδινής ζώνης της , τα οποία αφ' ενός μεν λόγω της πολυχρησίας (λειτουργούν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 25 ετών), αφ' ετέρου δε λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (-πλημμύρες κ.λπ.) κατά τα τελευταία έτη, δεν μπορούν να επισκευασθούν και ως εκ τούτου είναι ακατάλληλες για χρήση.

Οι σωλήνες πολυαιθυλενίου θα χρησιμοποιηθούν για την μεταφορά νερού στα Δ.Δ. Κλεινοβού & Μαλακασίου για την κάλυψη αναγκών κτηνοτροφικών μονάδων, καθώς επίσης και σε οποιαδήποτε άλλο αγρόκτημα του νομού παρουσιασθεί ανάγκη για μεταφορά νερού.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Στόχος μας ως αιρετή Περιφέρεια είναι να παρεμβαίνουμε με μικρά και μεγάλα στην καλυτέρευση της καθημερινότητας των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας. Στηρίζουμε έμπρακτα τον και κτηνοτροφικό κόσμο και σχεδιάζουμε και νέα στον τομέα της άρδευσης μέσω του νέου , όπου η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει στη διάθεσή της για πρώτη φορά Γεωργικό Ταμείο».

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση