Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Αντικατάσταση πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στη Φαρκαδόνα
Αντικατάσταση πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στη Φαρκαδόνα

Αντικατάσταση πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στη Φαρκαδόνα

Στην αντικατάσταση του εναπομείναντος πεπαλαιωμένου (χρονολογείται από το 1969) δικτύου ύδρευσης στη προχωρά η Θεσσαλίας καθώς με του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού εντάσσεται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας το έργο «Αντικατάσταση – αποπεράτωση δικτύου ύδρευσης ς» συνολικού προϋπολογισμού 530.276 .

«Πρόκειται για ένα βασικό έργο υποδομής, έργο ζωής κυριολεκτικά, για πολλές οικογένειες στη Φαρκαδόνα, οι οποίες με την ολοκλήρωσή του θα μπορούν να απολαμβάνουν ποιοτικό και επαρκές νερό από τις βρύσες του σπιτιού τους», επισήμανε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να σταματήσω να επισημαίνω ότι τα έργα νερού είναι έργα του μέλλοντος καθώς κι ότι ως αιρετή δίνουμε απόλυτη προτεραιότητα στην εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους της Θεσσαλίας».

ΤΟ ΕΡΟ

Ο οικισμός της Φαρκαδόνας υδροδοτείται από δύο . Το εσωτερικό δίκτυο κατασκευάστηκε αρχικά το έτος 1969 με αμιαντοσωλήνες.

Σταδιακά τμήμα του εσωτερικού δικτύου (περίπου το 75%) αντικαταστάθηκε μέχρι και το έτος 2008. Το τμήμα του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Φαρκαδόνας, το οποίο δεν έχει αντικατασταθεί (περίπου το 25%) παρουσιάζει πολλές βλάβες με τις συχνές παρεμβάσεις της ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας για την αποκατάσταση του δικτύου και την ανεπάρκεια ύδατος για τον τοπικό πληθυσμό.

Επίσης, είναι κατασκευασμένο από αμίαντο ο οποίος θεωρείται επικίνδυνος για τη δημόσια . Ταυτόχρονα σημειώνεται μεγάλη διαρροή ποσοτήτων νερού στο υπέδαφος καθώς και εισροή χωμάτων εντός του δικτύου.

Με το νέο έργο η ΔΕΥΑ Φαρκαδόνας αντικαθιστά τμήμα του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Τ.Δ Φαρκαδόνας, το οποίο είναι κατασκευασμένο από αμιαντοσωλήνες, με νέους αγωγούς από PVC συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων.

"Αλιεύοντας" την είδηση