Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΤΡΙΚΑΛΑ » Αφιέρωμα στη διαδρομή μέσα από τον Τύπο των λαϊκών καλλιτεχνών των Τρικάλων
Αφιέρωμα στη διαδρομή μέσα από τον Τύπο των λαϊκών καλλιτεχνών των Τρικάλων

Αφιέρωμα στη διαδρομή μέσα από τον Τύπο των λαϊκών καλλιτεχνών των Τρικάλων

 

Η σχέση του Τύπου με τους Τρικαλινούς λαϊκούς δημιουργούς σε ιστορικό χρόνο, επιχειρήθηκε να αναλυθεί με συγκεκριμένα στοιχεία, στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Μουσείο Τσιτσάνη, από την Ένωση Συντακτών ς, Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ) και το Μορφωτικό της Ίδρυμα.

Θεματικό αντικείμενο της εκδήλωσης, η οποία έγινε σε με το Μουσείο Τσιτσάνη και με την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων, ήταν “Οι Τρικαλινοί λαϊκοί καλλιτέχνες μέσα από τον Τύπο”, με αναφορές για το πώς παρουσίαζε ο Τύπος της εποχής τους λαϊκούς καλλιτέχνες Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολο Καλδάρα, Κώστα Βίρβο, ιώργο Σαμολαδά και Χρήστο Κολοκοτρώνη.

Η εκδήλωση ήταν, δε, η τέταρτη, χρονολογικά, δράση της Ένωσης Συντακτών ς για τα 90 χρόνια από την Ίδρυση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, αφού προηγήθηκαν, αυτές, που αφορούσαν στις Κοινωνικές αλλαγές στην Καρδίτσα, όπως καταγράφηκαν στον Τύπο στις αρχές του 20ου αιώνα, καθώς και στο Βόλο και τη , για τον Αντιστασιακό Τύπο.
Στις αρχές του επόμενου χρόνου προγραμματίζονται ακόμη τρεις για τα 90 χρόνια της Ένωσης, μία στην , μία στον Βόλο και μία στην Λαμία.

Τις πτυχές του θέματος ανέλυσαν οι Θεόφιλος Αναστασίου φιλόλογος – και Ηλίας Βολιότης-Καπετανάκης δημοσιογράφος, και ερευνητής.

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ ιώργος Τσιγκλιφύσης και ο αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη Γιώργος Καρατώλος, ενώ τον συντονισμό της παρουσίασης είχε ο δημοσιογράφος – μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ Αλέξανδρος Ζαούτσος.

Η βραδυά ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από τους Μπάμπη Αντωνίου στο τραγούδι, Βασίλη Μητσιάκη στο μπουζούκι και Γιώργο Ρέτο στην κιθάρα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση