Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τουριστικό άνοιγμα στην Τουρκική αγορά
Τουριστικό  άνοιγμα στην  Τουρκική αγορά

Τουριστικό άνοιγμα στην Τουρκική αγορά

Στην Τουριστική Travel Turkey 2014 που έλαβε χώρα το διάστημα 4-7 Δεκεμβρίου 2014 στην συμμετείχε η  Ένωση Ξενοδόχων . και το Επιμελητήριο , σε συνεργασία με τους Δήμους Βόλου,   και τις Ενώσεις Ξενοδόχων Β. Σποράδων .

Στο πλαίσιο της έκθεσης ο πρόεδρος  Ζαφείρης Γιώργος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου   Μπασδάνης Αριστοτέλης,  και το μέλος του Επιμελητηρίου  Καμμένου Θέκλα συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σμύρνης Ε. Demirtas και συζήτησαν θέματα προώθησης της περιοχής της στην τουρκική αγορά.  Επίσης συζητήθηκε το θέμα της σύνδεσης του λιμανιού της Σμύρνης με το λιμάνι του Βόλου καθώς επίσης και της υποστήριξης της σύνδεσης των αεροδρομίων Θεσσαλονίκης-Σμύρνης.

Στην συνέχεια ο κ. Demirtas επισκέφτηκε το ελληνικό περίπτερο και αναφερόμενος στους δημοσιογράφους δήλωσε το θαυμασμό του για την περιοχής μας που επισκέφτηκε πέρυσι το καλοκαίρι. Ιδιαίτερη θετική εντύπωση έκανε η παρουσίαση βίντεο στην τούρκικη γλωσσά, το οποίο επιμελήθηκε ο Δήμος Βόλου και το Τμήμα Τουρισμού.

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 η ελληνική αποστολή συναντήθηκε με τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Γραφείων Τουρκιάς TOURSAB όπου έγινε παρουσίαση της περιοχής μας. Η  TOURSAB δέχθηκε την πρόταση της ελληνικής αποστολής για την  δημιουργία Fam Trip  στην περιοχή μας. Στην συνέχεια έγινε παρουσίαση στο χώρο της έκθεσης σε ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους η παρουσίαση των ξενοδοχείων και γενικότερα των τουριστικών υποδομών της περιοχής μας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδήλωσαν  οι τουριστικοί  πράκτορες στην πιθανότητα σύνδεσης του αεροδρόμιου του Βόλου με την Μυτιλήνη  λόγο της πολύ εύκολης πρόσβασης στην Μυτιλήνη από την . Πραγματοποιήθηκαν  αρκετές Β2Β συναντήσεις με εκπρόσωπους τούρκικων και ξένων πρακτορείων.

Καθ’ όλη την  διάρκεια της έκθεσης διαπιστώθηκε πολύ θετικό κλίμα για μια περιοχή όπως η Μαγνησία η οποία δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή.

Η  επαγγελματική παρουσίαση της περιοχής από την κα Καμμένου και τον κ.  Λεβέντηκαι η δυνατότητα δημιουργίας τουριστικών πακέτων σε συνδυασμό με τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται   στην περιοχή μας, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι όταν οι συνεργάζονται με όταν μιλούν την ίδια γλώσσα μόνο θετικά μπορούν να φέρουν. Ιδιαίτερη σημασία είχε η με τον εκπρόσωπο του αεροδρόμιου της Τζένοβα – Ιταλία, ο οποίος εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή μας και προγραμματίστηκε επομένη προκειμένου να  διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας.

Η Ένωση Ξενοδόχων . Μαγνησίας Θα ήθελε να ευχαριστήσει  τον πρόεδρο Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δήμου Βόλου Θεοδώρου Θάνο, τον πρόεδρο Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου  Σουλδάτο Απόστολο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας  και τους προέδρους των Ενώσεων Ξενοδόχων Β. Σποράδων που άλλη μια φορά απέδειξαν ότι όλοι μαζί μπορούμε. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρα τις εταιρίες ΕΨΑ, και ΔΥΑΣ για την ευγενική προσφορά τοπικών προϊόντων της περιοχής μας τα οποία  κόσμησαν το περίπτερο και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση