Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Τουριστικό άνοιγμα στην αγορά του Ισραήλ
Τουριστικό άνοιγμα στην αγορά του Ισραήλ

Τουριστικό άνοιγμα στην αγορά του Ισραήλ

Το τουριστικό άνοιγμα της Θεσσαλίας στην αγορά του Ισραήλ, αλλά και η τρέχουσα οικονομική κατάσταση της χώρας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με την πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ιρίτ Μπεν –Άμπα Βιτάλε.

Η κ. Μπεν – Άμπα Βιτάλε συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Ισραηλίτικης Κοινότητας στη Λάρισα Μόρις Μαγρίζο καθώς και τη γραμματέα Μπέτυ Μαγρίζου επισκέφθηκαν το γραφείο του κ. Αγοραστού το απόγευμα της Παρασκευής.

Η πρέσβειρα δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις πρώτες τις επίσκεψής της στη Θεσσαλία ενώ συζήτησε με τον περιφερειάρχη τις δυνατότητες συνεργασίας καθώς όπως τόνισε υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους Ισραηλινούς για εναλλακτικές μορφές τουρισμού που σχετίζονται με την ιστορία και το φυσικό κάλος μίας περιοχής.

Ο κ. Αγοραστός ανέπτυξε αναλυτικά το πλάνο τουριστικής ανάπτυξης που εξελίσσεται στη Θεσσαλία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ παρουσίασε και το νέο φιλόδοξο εγχείρημα που προσδοκά στο να καταστήσει τη Θεσσαλία σε διεθνή τουριστικό προορισμό, το portal www.gothessaly.gr.

Όπως εξήγησε ο , είναι η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια συμπερίληψης όλων των τουριστικών αξιοθέατων της Θεσσαλίας και της ανάδειξής τους παγκόσμια, με παράλληλη δυνατότητα φιλοξενίας όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού στη Θεσσαλία.

Επίσης, ο περιφερειάρχης παρουσίασε στην Πρέσβειρα τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή, με προμετωπίδα το έργο της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας το οποίο έδειξε να εντυπωσιάζει την κ. Μπεν – Άμπα Βιτάλε.

Ιδιαίτερη μνεία τέλος, έγινε στην παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας, με την Ισραηλινή αξιωματούχο να επισημαίνει την ανάγκη ύπαρξης πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην και τον κ. Αγοραστό να επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα μετάβασης σε ένα νέο μοντέλο που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη μέσω της μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών καθώς και των συντελεστών παραγωγής όπως το ενεργειακό κόστος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη τριών αλλοδαπών με πέντε κιλά κάνναβης στην Αγιά Λάρισας #κάνναβη - https://t.co/E1HqbMMQ8D -

  • Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)… - https://t.co/4v1NlqxXAk -

  • H Λυρική στη Σκιάθο #ΕθνικήΛυρικήΣκηνή - https://t.co/fVAcKKVzkY -

"Αλιεύοντας" την είδηση