Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία» για τη Μαγνησία παρουσίασε ο Δημ. Κουρέτας
Τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία»  για τη Μαγνησία παρουσίασε ο Δημ. Κουρέτας

Τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία» για τη Μαγνησία παρουσίασε ο Δημ. Κουρέτας

Τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία»  και τους πρώτους 10 υποψήφιους  για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρουσίασε ο επικεφαλής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, απόψε στο Βόλο, σε εκδήλωση που έγινε στο ΤΕΕ Μαγνησίας.

Ο Δ. Κουρέτας άσκησε κριτική στην περιφερειακή αρχή του Κ. Αγοραστού, τονίζοντας ότι πέντε χρόνια μετά την έναρξη των προγραμμάτων, η Θεσσαλία είναι προτελευταία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας σε απορροφήσεις χρημάτων.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε για αύξηση ερευνητικών δραστηριοτήτων, προώθηση της έρευνας και καινοτομίας και ενίσχυση των υφιστάμενων και νέων επιχειρήσεων από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, για πιλοτικά προγράμματα, ενίσχυση επιχειρήσεων και ίδρυση καινοτόμων επιχειρήσεων για παραγωγή και προώθηση στο τοπικών προϊόντων, ενίσχυση των οργανισμών της Περιφέρειας, των φορέων πολιτισμού και υποστηρικτικών υπηρεσιών από το Ανταγωνιστικότητα, αύξηση της απασχόλησης, εκσυγχρονισμού και λειτουργίας ΜΜΕ από την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού και για δράσεις από το αγροτικό εθνικό .

Οι έργων που καταθέσει η «Πρωτοβουλία» για τη Μαγνησία  είναι:
1. Περιφερειακός Βόλου. Συνέχεια του έργου από Αστέρια προς Λεχώνια έξοδος. Κατασκευή κυκλικών κόμβων προς Μελισσιάτικα, Άγιο Ονούφριο, Ιωλκού, Άλλη Μεριά.
2. Σύνδεση Αγίου Λαυρεντίου προς Βυζίτσα, Μηλιές, Χάνια, ο οποίος τώρα είναι χωματόδρομος (τουριστικό).
3. Διαγράμμιση δρόμων επαρχιακού δικτύου Σεπτέμβριο και Απρίλιο, όχι
χειμώνα.
4. Επαρχιακό δίκτυο Βόλου – Ζς μέσω Χανίων και μέσω Τσαγκαράδας. Κατασκευή φρεατίων ομβρίων υδάτων, ρεμάτων κλπ.
5. Σποράδες. Τους χειμερινούς μήνες καθημερινό δρομολόγιο πλοίου και ανά δεύτερη ημέρα μεγάλο (παραμεθόριες περιοχές), με επιδότηση της Περιφέρειας.
7. Αναβάθμιση Κέντρων Υγείας Ζς, Βελεστίνο, Σποράδες.
8. Όθρυς, τουριστική αξιοποίηση

Οι
Οι με τον συνδυασμό «Πωτοβουλία» για τις περιφερειακές εκλογές είναι οι:
Δογκάκης Ανδρέας ( τοπογράφος μηχανικός), Καλυβιώτης Αχιλλέας (σΣυνταξιούχος ΙΚΑ), Κίτσος Κώστας (αρχιτέκτων μηχανικός), Μαρέδης Γιάννης ( εκπαιδευτικός), Ξυνός Χρυσοβαλάντης (γεωπόνος), Πανόπουλος Κωνσταντίνος (επιχειρηματίας), Ράμπος Στέφανος (γεωπόνος), Τσαγκαδόπουλος Αθανάσιος (γεωπόνος, MSc), Χαλκιά Έφη (λογίστρια- φοροτεχνικός), Ψαχούλας Ιωάννης ( πυρηνικός ιατρός).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση