Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Το ετήσιο συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe
Το ετήσιο συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe

Το ετήσιο συνέδριο του Δικτύου Major Cities of Europe

Υπό την αιγίδα της

Υπό την αιγίδα της , ο και το Δίκτυο Major Cities of Europe, διοργανώνουν το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο του Δικτύου, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 13-15 Οκτωβρίου 2021.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του Υπουργείου Τουρισμού και της ΚΕΔΕ και αποτελεί προπομπό του μεγάλου δια ζώσης συνεδρίου που θα διεξαχθεί τον Μάιο του στη Λάρισα.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είναι ήδη από το 2019 Πρεσβευτής του «Συμφώνου των Δημάρχων» για το κλίμα και την ενέργεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

Το συνέδριο αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες κυρίως αιρετοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι και γενικοί γραμματείς, καθώς και στελέχη που εμπλέκονται με το σχεδιασμό και την ανάπτυξη, εκπρόσωποι επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν καινοτόμες προτάσεις που οδηγούν σε λύσεις smart cities, εκπρόσωποι ακαδημαϊκών και άλλων ερευνητικών φορέων που εμπλέκονται σε ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά με την και ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων και όσοι ενδιαφέρονται γενικά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων.

Το Δίκτυο Major Cities of Europe είναι μια ένωση ευρωπαϊκών – και όχι μόνο – πόλεων και περιφερειών που δεσμεύονται στην καινοτομία των υπηρεσιών των πολιτών, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών.

Είναι ένας μη κερδοσκοπικός και ανεξάρτητος οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων ανώτατα στελέχη πληροφορικής, διευθυντικοί υπηρεσιακοί παράγοντες έξυπνων πόλεων, επικεφαλής Τμημάτων και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των τοπικών κυβερνήσεων, καθώς και καθηγητές Πανεπιστημίων και στελέχη άλλων δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών.

Στόχος του δικτύου είναι να μοιράζονται οι διεθνείς εμπειρίες, οι καλές πρακτικές, τα έργα, οι στρατηγικές και οι λύσεις που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα των , τόσο για τα διοικητικά, όσο και για τα επιχειρησιακά τους καθήκοντα, πάντοτε με γνώμονα τη διευκόλυνση της ζωής των πολιτών.

Σχετικά με το Συνέδριο: Η βασική δραστηριότητα του Δικτύου, είναι το ετήσιο συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, από το 1982, σε μια διαφορετική πόλη. Τα πιο πρόσφατα ετήσια συνέδρια του Δικτύου MCE φιλοξενήθηκαν από τις πόλεις Βενετία, Λειψία, Ζάγκρεμπ, Φλωρεντία, Αμβούργο, Ζυρίχη, Λιουμπλιάνα, Βιέννη, Πράτο και Βερολίνο. Κάθε χρόνο συμμετέχουν έως και 400 αντιπρόσωποι από την αλλά και εκτός αυτής.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει τις διαφορετικές προοπτικές και προσεγγίσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού, με έμφαση στις προσδοκίες των πολιτών.

Συγκεκριμένα προετοιμάζονται μεταξύ άλλων οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Το μέλλον της ς τοπικής αυτοδιοίκησης & ηγεσίας

Αξιο δεδομένων

Τρόποι παρακίνησης των πολιτών στην υιοθέτηση της τεχνολογίας.

Πληροφορική & αειφόρος ανάπτυξη

Η δεοντολογία στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Διαχείριση κινδύνων, ασφάλεια & ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο

Ψηφιακός μετασχηματισμός και Τουριστική ανάπτυξη

Τη διοργάνωση του συνεδρίου έχει αναλάβει η Alpha Marketing.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.majorcities.eu/

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση