Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Τεχνική σύσκεψη της ΠΕΔ Θεσσαλίας για το ΕΣΠΑ
Τεχνική σύσκεψη της ΠΕΔ Θεσσαλίας για το ΕΣΠΑ

Τεχνική σύσκεψη της ΠΕΔ Θεσσαλίας για το ΕΣΠΑ

Τεχνική σύσκεψη για το νέο ΣΕΣ πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι η στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Ο πρόεδρος της , δήμαρχος Μουζακίου Γ. Κωτσός ανέφερε ότι η ΠΕΔ ξεκινά συσκέψεις σε Δήμους της περιφέρειας, προκειμένου να τους ενημερώσει, υποστηρίξει και κυρίως να τους ενθαρρύνει να συμμετάσχουν στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, αλλά και για να καταγραφούν προτεραιότητες, οι ωριμότητες , αλλά και οι αναγκαιότητες που υπάρχουν σε κάθε Δήμο και που έχουν χρηματοδοτικό στόχο και προσανατολισμό το ΕΣΠΑ.

Ο ίδιος είπε ακόμη πως όσα στοιχεία προκύψουν από τις αποκεντρωμένες τεχνικές συσκέψεις θα τεθούν στην Περιφερειακή Επιτροπή Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, η οποία θα συμμετάσχει στην εξειδίκευση των μέτρων του ΕΣΠΑ, ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή προσέγγιση, με στόχο όλοι οι δήμοι και κυρίως οι μικροί, να τύχουν ς.

Όσον αφορά το αβέβαιο περιβάλλον, ο πρόεδρος της ΠΕΔ τόνισε πως η χώρα δεν διαθέτει θεσμική μνήμη και πως πρέπει να διδαχθεί από τα θετικά και τα λάθη του παρελθόντος και πρόσθεσε: «Το περιβάλλον το οποίο βιώνουμε είναι απελπιστικό έως καταθλιπτικό. Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να ξεκινήσουν τα τομεακά ή τα περιφερειακά προγράμματα για τη των Δήμων και ουσιαστικά των τοπικών κοινωνιών. Αν η χώρα οδηγηθεί στα τότε το ΕΣΠΑ θα είναι δώρο άδωρο. Ευχή όλων είναι το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση να βρει το βηματισμό της με τους εταίρους και να επιτευχθεί συμφωνία για να μπει με ταχείς ρυθμούς στην Ευρώπη της ανάπτυξης και της προόδου.»

α σημειωθεί ότι αρκετοί Δήμοι της ς είναι έτοιμοι από άποψη προτάσεων και περιμένουν να αρχίσει η εφαρμογή του ΕΣΠΑ.

Τέλος ο κ. Κωτσός ενημέρωσε ότι αύριο στις 10 το πρωί θα γίνει συνάντηση με τον ειδικό συνεργάτη του Υπουργού κ. Τσιρώνη προκειμένου να του θέσουν υπόψη τη θέση των ΟΤΑ της ς να παραμείνουν οι ως έχουν σε επίπεδο Δήμων/ομό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση