Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Συστάσεις για περιορισμό στη χρήση τζακιών και ξυλόσομπων
Συστάσεις για περιορισμό στη χρήση τζακιών και ξυλόσομπων

Συστάσεις για περιορισμό στη χρήση τζακιών και ξυλόσομπων

Από τη  Διεύθυνση  Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Περιορισμό στη χρήση  τζακιών  και ξυλόσομπων, συστήνει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δεδομένου ότι τις βραδινές ώρες και ιδιαίτερα όταν επικρατούν συνθήκες άπνοιας και υψηλής σχετικής υγρασίας καταγράφεται αύξηση των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην . Αυτό οφείλεται αυτή την εποχή στις καύσεις για τη θέρμανση των κτιρίων και κυρίως στη χρήση του ξύλου ως καυσίμου στα τζάκια και τις σόμπες των κατοικιών.

ια τους παραπάνω λόγους η  Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας, για την προστασία του πληθυσμού στα τέσσερα μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα της Θεσσαλίας, συστήνει τα εξής:

 Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου

Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική –δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται με τον θεράποντα ιατρό.

 Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει τον χρόνο παραμονής σε αυτούς ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Συνιστάται προς τους πολίτες ο περιορισμός της χρήσης τζακιών και σομπών για τη θέρμανση των κτιρίων, ιδιαίτερα τις ημέρες που επικρατούν συνθήκες άπνοιας και αυξημένης υγρασίας, οι οποίες ευνοούν τη συσσώρευση των ρύπων. Επισημαίνεται επίσης, ότι στα τζάκια, σόμπες και οποιεσδήποτε άλλες εγκαταστάσεις θέρμανσης, απαγορεύεται η καύση συνθετικής ξυλείας (νοβοπάν κ.λπ.) καθώς και υπολειμμάτων επεξεργασμένης ξυλείας που περιέχουν βερνίκια, κόλλες και λοιπές επικίνδυνες ουσίες για τη δημόσια και το , καθώς και η χρήση ως καυσίμων, πλαστικών υλικών, ελαστικών, χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων και απορριμμάτων, η καύση των οποίων εκλύει και άλλες ουσίες επικίνδυνες για τη δημόσια και το .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση