Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Σύσκεψη περιφερειακών αρχών για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Σύσκεψη περιφερειακών αρχών για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σύσκεψη περιφερειακών αρχών για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Κατόπιν πρόσκλησης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης ς – Στερεάς Ελλάδας ικόλαου τίτορα προς τις εμπλεκόμενες περιφερειακές αρχές ς,πραγματοποιήθηκε, σήμερα (11-9-2018),στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη Λάρισα, σύσκεψη με θέμα τον ιό του Δυτικού Νείλου και με στόχο την της μετάδοσης νοσημάτων μέσω κουνουπιών.

Ο Συντονιστής σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της συνάντησης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κατόπιν εγγράφου του Υπουργείου Υγείας και δικής του πρωτοβουλίας, γίνεται η σύσκεψη μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για ανταλλαγή απόψεων και εξ συμπερασμάτων για το καλό των πολιτών, παρ' ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στην Θεσσαλία.

Στη συγκεκριμένη ενημερωτική σύσκεψη, η πραγματοποίηση της οποίας ήταν ούτως ή άλλως στο πρόγραμμα του Συντονιστή, λόγω της επικαιρότητας και του αυξημένου ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης, συζητήθηκε το θέμα των αρμοδιοτήτων, των απαραίτητων δράσεων που έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα, καθώς και το επίπεδο συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, βάσει του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, δεν τίθεται θέμα ανησυχίας, ενώ αναφορικά με το κομ της ς, βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαραίτητοι ψεκασμοί.

Τέλος ο κ. αναμένεται το προσεχές διάστημα να διοργανώσει σχετική σύσκεψη με τους εκπροσώπους των οικείων Δήμων προκειμένου να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα της πρόληψης, της ς και της ευαισθητοποίησης του κοινού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση