Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον Έλληνα επίτροπο στις Βρυξέλλες
Συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον Έλληνα επίτροπο στις Βρυξέλλες

Συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον Έλληνα επίτροπο στις Βρυξέλλες

«Η Ευρώπη  πρέπει να στηρίξει το έργο του Αχελώου»

Κ. : «Μεγάλη τιμή για τη χώρα που ο της Κομισιόν  είναι Έλληνας και Θεσσαλός»

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας ήταν ο πρώτος που επισκέφτηκε τον ορισθέντα αρόεδρο της Κομισιόν, κοινοτικό  επίτροπο  Μαργαρίτη Σχοινά στο γραφείο του στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση που έγινε  σε θερμό  κλίμα, λόγω των φιλικών και προσωπικών δεσμών του κ. Σχοινά με τον κ. Αγοραστό και τη Θεσσαλία, επικεντρώθηκε στα νέα καθήκοντα του  Έλληνα επιτρόπου που από 1ης Νοεμβρίου 2019 αναλαμβάνει θέση αροέδρου στην Κομισιόν, αλλά  και στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του χαρτοφυλακίου του, που έχει αντικείμενο την «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ς».

«Πρόκειται για ένα χαρτοφυλάκιο που αφορά επί της ουσίας, τον άνθρωπο, που τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη ήταν μια παραμελημένη έννοια. Οι πολίτες θέλουν  να εργαστούμε για μια Ευρώπη ανθρώπινη και με πιο κοινωνικό πρόσωπο» επεσήμανε  ο κ. Αγοραστός και πρόσθεσε:   «Είναι μεγάλη τιμή για τη Θεσσαλία και τη χώρα μας που θα είστε  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. νωρίζω την αποτελεσματικότητα, τη δραστηριότητά σας, τη συνέργεια και τη συνεργατικότητα  που σας χαρακτηρίζει. Ιδιαίτερα το 2015 όταν η χώρα βρέθηκε σε οικονομική ασφυξία και  μας βοηθήσατε να  αλλάξουμε την αρχιτεκτονική χρηματοδότησης των έργων του ΕΣΠΑ και να σωθεί η χώρα. Και τώρα» συνέχισε  ο κ. Αγοραστός «η βρίσκεται επίσης σε κρίσιμη κατάσταση και πρέπει να στηριχθεί από την Ευρώπη». Κάλεσε  τον κ. Σχοινά να συνδράμει από τη θέση ευθύνης του ώστε η Θεσσαλία να προχωρήσει «στο πρώτο και μεγαλύτερο στη χώρα,  έργο αντίστασης στην κλιματική αλλαγή,   που είναι η μεταφορά νερού από τον  Αχελώο. «Βοηθήστε μας να φέρουμε νερό και στη Θεσσαλία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός,  τονίζοντας ότι το έργο του Αχελώου είναι  πρωτίστως περιβαλλοντικό και ανθρώπινο  έργο, που  συνάδει με τους στόχους της Ευρώπης για το 2020 και το 2030».

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο  κ. Αγοραστός πρόσφερε στον Έλληνα επίτροπο Μ. Σχοινά αναμνηστικά, μεταξύ των οποίων και αντίγραφο αρχαίου Θεσσαλικού νομίσματος, από την τελετή ορκωμοσίας του, στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας.

 

"Αλιεύοντας" την είδηση