Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Συνάντηση  συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με τον υπουργό Κ. Σκρέκα 
Συνάντηση  συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με τον υπουργό Κ. Σκρέκα 

Συνάντηση  συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με τον υπουργό Κ. Σκρέκα 

Ο Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας  Κώστας Παππάς, με την γενική διευθύντρια Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων Ζωή Φτίκα συναντήθηκαν την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ) με τον υπουργό  Κώστα Σκρέκα.

Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και έχουν αναφορά στο Υπουργείο (δάση, περιβαλλοντική αδειοδότηση , διαχείριση υδάτινων πόρων).

Από τον Συντονιστή τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των Δασικών Υπηρεσιών με προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης για τις χρήσης νερού και η αναγκαιότητα τροποποίησης του Ειδικού Χωροταξικού για τις Α.Π.Ε.

Ο υπουργός Π.ΕΝ  Κώστας Σκρέκας ανταποκρινόμενος άμεσα στα ζητήματα που τέθηκαν, ενημέρωσε ότι τον επόμενο μήνα θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ενίσχυση των Δασικών Υπηρεσιών και επεξεργάζονται σχέδια για την απλοποίηση των διαδικασιών εξυπηρέτησης των αιτημάτων χρήσης νερού. Ιδιαίτερα για τις Α.Π.Ε, επεσήμανε ότι η τροποποίηση του Ειδικού Χωροταξικού, είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου.

Η πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας την άριστη και σχέση τόσο του συντονιστή με τον υπουργό όσο και των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με τις κεντρικές του Υπουργείου.

Στη συμμετείχαν και ανώτερα στελέχη του Υπουργείου, όπως, ο γενικός διευθυντής Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος του Ευάγγελος Γκουντούφας και ο γενικός διευθυντής Περιβαλλοντικής Πολιτικής του   Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση