Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Συνάντηση Αγοραστού- Παναγιωτόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Συνάντηση Αγοραστού- Παναγιωτόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Συνάντηση Αγοραστού- Παναγιωτόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

: 1,3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 για την προμήθεια  δύο νέων μεταλλικών συναρμολογούμενων γεφυρών Bailey

 

Ο Κώστας υπέγραψε την ένταξη του έργου «Προμήθεια Μεταλλικών Συναρμολογούμενων Γεφυρών για την Ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας» στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ αφορά στην προμήθεια δύο γεφυρών ξηρών ανοιγμάτων που θα φυλάσσονται σε στρατιωτικές Μονάδες της Θεσσαλίας και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Δικαιούχος του έργου είναι το και Φορέας Λειτουργίας και Συντήρησης το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

 

«Σε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 χρηματοδοτούμε την προμήθεια δυο νέων μεταλλικών συναρμολογούμενων γεφυρών Bailey για την ενίσχυση του έργου της Πολιτικής Προστασίας» δηλώνει ο Κώστας . «Το συγκεκριμένο έργο συμβάλλει στη  διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κινδύνων και απειλών όπως οι , καθώς και την εξασφάλιση δυνατότητας άμεσης αντίδρασης. Επιπρόσθετα, συμβάλλει σε δραστηριότητες κοινωνικής αρωγής και υποστήριξης των κρατικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και ειδικότερα στην υλοποίηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και στην διατήρηση ανοικτών οδικών αξόνων στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου “ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ”. Με το έχουμε συνεργαστεί δημιουργικά  χρηματοδοτώντας έργα όπως είναι η ενεργειακή αναβάθμιση  της 1ης Στρατιάς,  η ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, η προμήθεια μηχανημάτων μηχανικού  και η αποκατάσταση του  Ιερού  Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

Οι γέφυρες

Κάθε γέφυρα έχει τα εξής βασικά, τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά:

α. Αποτελεί το βασικό μέσο για τη γεφύρωση ξηρών ανοιγμάτων επί παντός εδάφους. Ενδείκνυται η χρήση της για ταχεία γεφύρωση οπουδήποτε απαιτηθεί για την επαναλειτουργία διακοπείσας κυκλοφορίας λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και την καταστροφή δρομολογίων.

β. Η γέφυρα  αποτελείται από μεταλλικά στοιχεία, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους αρθρωτά, προκειμένου να μπορεί να συναρμολογηθεί και αποσυναρμολογηθεί μόνο από προσωπικό, χωρίς τη χρήση μηχανημάτων.

Τα έργα που χρηματοδοτεί η

-«Ενεργειακή Αναβάθμιση κτιρίου Στρατηγείου  της 1ης Στρατιάς Λάρισας/EU-OHQ», προϋπολογισμού 1.523.000 ευρώ

– «Ενεργειακή Αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας», προϋπολογισμού  1.058.093 ευρώ

-«Ενίσχυση Φορέων Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κινδύνων από », προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ

– «Αποκατάσταση του  Ιερού  Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση