Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο τελικό συνέδριο στου έργου MED Greenhouses
Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο τελικό συνέδριο στου έργου MED Greenhouses

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο τελικό συνέδριο στου έργου MED Greenhouses

Η Θεσσαλίας συμμετείχε στο Τελικό Διεθνές του έργου «» που διεξήχθη στο τμήμα Γεωπονίας του Θεσσαλίας, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, στον Βόλο.

Απώτερος σκοπός του έργου είναι η Κεφαλαιοποίηση καινοτόμων θερμοκηπίων στην περιοχή της Μεσογείου και η προώθηση οικο-καινοτόμων επενδύσεων στον αγροτικό τομέα, συμβάλλοντας παράλληλα στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και στην ορθή διαχείριση των φυσικών πόρων.

Κληρονομιά του έργου «» αποτελεί, μεταξύ άλλων, η δημιουργία ενός Kαινοτόμου Διακρατικού Aγροτικού Συνεργατικού Σχηματισμού (ΑΤΙ-Cluster), στον οποίο η Θεσσαλίας αποτελεί ιδρυτικό μέλος, και η υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης/Συμφωνίας, που αποτελεί και δέσμευση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την συνέχιση των προσπαθειών της για Πράσινη Ανάπτυξη και .

Στο απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης  Θανάσης Μόρας, ο οποίος  υπέγραψε το Μνημόνιο Κατανόησης/Συμφωνίας μαζί με άλλους σημαντικούς φορείς από χώρες της Μεσογείου.

Ο κ. Μόρας, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει ο πρωτογενής τομέας στην Πράσινη και Ανάπτυξη της χώρας και την συνέχιση των δράσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας (της μεγαλύτερης αγροτικής Περιφέρειας της χώρας) για μια και την μετάβαση σε μια Κυκλική Οικονομία.

Μέρος της προσπάθειας αυτής αποτελεί και η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ως εταίρος, στο Ευρωπαϊκό Έργο «MED Greenhouses», στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 7 φορείς από 6 χώρες της Μεσογείου (Ελλάδα, Κύπρος, , Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ομολογία που έριξε αυλαία στο θέατρο 37 ημερών #ΓλυκάΝερά - https://t.co/WIkUfRaZ8h -

  • Στο Βόλο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ #Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - https://t.co/vHkjLxwJbJ -

  • Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες - https://t.co/a7Ygbn7bsY -

"Αλιεύοντας" την είδηση