Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνάντηση του έργου ENERNETMOB
Συμμετοχή  της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνάντηση του έργου ENERNETMOB

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνάντηση του έργου ENERNETMOB

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας INTERREG EUROPE στο Παλέρμο της Ιταλίας

Στο πλαίσιο του έργου Mediterranean Interregional Electromobility Networks for intermodal and interurban low carbon transport systems (ENERNETMOB) του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διαπεριφερειακής Συνεργασίας INTERREG EUROPE, η συμμετείχε στη 2η Διεθνή Συνάντηση, που φιλοξενήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο, στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2018.

Το έργο, στο οποίο η συμμετέχει ενεργά ως εταίρος, στοχεύει στην κατάρτιση και υιοθέτηση «Σχεδίων Βιώσιμης Ηλεκτροκινητικότητας» σύμφωνα με κοινά πρότυπα και στρατηγικές για τις ηλεκτρικές μεταφορές. Επιμέρους στόχοι είναι η υλοποίηση και λειτουργία «Διαπεριφερειακών Δικτύων Ηλεκτροκίνησης» εντός της περιοχής του Προγράμματος MED, που θα συνδέουν πόλεις, νησιά και τερματικούς σταθμούς διατροπικών μεταφορών, και η πιλοτική δοκιμή της κοινής χρήσης στις δημόσιες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ποδηλάτων κλπ, προκειμένου να ελεγχθεί η τεχνική, περιβαλλοντική και οικονομική τους βιωσιμότητα.

Το έργο στοχεύει στην κεφαλαιοποίηση διαπεριφερειακών πολιτικών και στρατηγικών για τις ηλεκτρικές μεταφορές, καθώς και σε κοινά πρότυπα και κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα συστήματα ηλεκτροκίνησης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο παρουσιάστηκε από τους εταίρους, μεταξύ των οποίων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η μέχρι στιγμής του έργου και συζητήθηκαν τεχνικά ζητήματα του έργου.

Εκτός από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις από τον επικεφαλής εταίρο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς και τους εταίρους Dynamic Vision, Authority for Transport in Malta, CIMNE, Capenergies και Πανεπιστήμιο του Παλέρμο (UNIPA).

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων του έργου από τις χώρες Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, , Αλβανία, , Σλοβενία, Κύπρος και Ελλάδα.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε η Αικατερίνη Παπανδρέου, υπάλληλος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/BtayFpxZcm -

  • Συνταγματικός ο Νόμος Χατζηδάκη 4865/20 για την αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών - https://t.co/1kZCRb35kQ… -

  • Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας - https://t.co/J8FYmP5vU6… -

"Αλιεύοντας" την είδηση