Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν
Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν

Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν

Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφτηκε σήμερα ο του στη Anar Huseynov, στο πλαίσιο επαφών του για την της συνεργασίας με φορείς της περιοχής.

Η Θεσσαλία είναι μια με εξωστρέφεια και ανοιχτούς ορίζοντες, με διακριτό ευρωπαϊκό αποτύπωμα και σημαντικές διακρίσεις, τόνισε ο κ. Αγοραστός παρουσιάζοντας στον πρέσβη βίντεο με τα εμβληματικότερα της Περιφέρειας.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τη μεταξύ των Πανεπιστημίων με προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, δεδομένου ότι στο λειτουργούν δύο Ανώτατα Ιδρύματα με αντικείμενο τις ελληνικές σπουδές και τον ελληνικό πολιτισμό.

Προοπτικές συνεργασίας ανοίγονται και σε επίπεδο συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και στον τομέα του περιβάλλοντος. Ακόμη συζητήθηκε η οργάνωση επιχειρηματικής αποστολής για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων και τη γνωριμία των Αζέρων με τα ποιοτικά θεσσαλικά .

Κατά την εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων, ο κ. Αγοραστός προσέφερε στον πρέσβη το αναμνηστικό νόμισμα του Κοινού των Θετταλών και για την ιστορία, τον πολιτισμό και τους τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας #ΜικρασιατικήΚαταστροφή - https://t.co/jmCyDTEry5 -

  • Επιχείρηση απεγκλωβισμού γυναίκας σε τροχαίο στην Άλλη Μεριά #τροχαίοατύχημα - https://t.co/ADCA9vz1Ob -

  • Αθανάσιος Λιούπης: Ιστορικής σπουδαιότητας η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τους δασικούς χάρτες… - https://t.co/dymifnxedk -

"Αλιεύοντας" την είδηση