Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν
Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν

Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν

Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφτηκε σήμερα ο στη Anar Huseynov, στο πλαίσιο επαφών του για την της ς με φορείς της περιοχής.

Η Θεσσαλία είναι μια Περιφέρεια με εξωστρέφεια και ανοιχτούς ορίζοντες, με διακριτό ευρωπαϊκό αποτύπωμα και σημαντικές διακρίσεις, τόνισε ο κ. παρουσιάζοντας στον πρέσβη βίντεο με τα εμβληματικότερα έργα της Περιφέρειας.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τη μεταξύ των Πανεπιστημίων με προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, δεδομένου ότι στο Αζερμπαϊτζάν λειτουργούν δύο Ανώτατα Ιδρύματα με αντικείμενο τις ελληνικές σπουδές και τον πολιτισμό.

Προοπτικές συνεργασίας ανοίγονται και σε επίπεδο συμμετοχής σε καθώς και στον τομέα του περιβάλλοντος. Ακόμη συζητήθηκε η οργάνωση επιχειρηματικής αποστολής για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων και τη γνωριμία των Αζέρων με τα ποιοτικά θεσσαλικά προϊόντα.

Κατά την εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων, ο κ. προσέφερε στον πρέσβη το αναμνηστικό νόμισμα του Κοινού των Θετταλών και για την ιστορία, τον πολιτισμό και τους τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση