Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν
Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν

Στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν

Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφτηκε σήμερα ο στη Ελλάδα Anar Huseynov, στο πλαίσιο επαφών του για την προώθηση της συνεργασίας με φορείς της περιοχής.

Η Θεσσαλία είναι μια Περιφέρεια με εξωστρέφεια και ανοιχτούς ορίζοντες, με διακριτό ευρωπαϊκό αποτύπωμα και σημαντικές διακρίσεις, τόνισε ο κ. Αγοραστός παρουσιάζοντας στον πρέσβη βίντεο με τα εμβληματικότερα της Περιφέρειας.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν τη συνεργασία μεταξύ των Πανεπιστημίων με προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, δεδομένου ότι στο Αζερμπαϊτζάν λειτουργούν δύο Ανώτατα Ιδρύματα με αντικείμενο τις ελληνικές σπουδές και τον πολιτισμό.

Προοπτικές συνεργασίας ανοίγονται και σε επίπεδο συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και στον τομέα του περιβάλλοντος. Ακόμη συζητήθηκε η οργάνωση επιχειρηματικής αποστολής για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων και τη γνωριμία των Αζέρων με τα ποιοτικά θεσσαλικά προϊόντα.

Κατά την εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων, ο κ. Αγοραστός προσέφερε στον πρέσβη το αναμνηστικό νόμισμα του Κοινού των Θετταλών και βιβλία για την ιστορία, τον πολιτισμό και τους τουριστικούς προορισμούς της Θεσσαλίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξαναχτύπησαν οι ληστές στο πρατήριο  υγρών καυσίμων στην #Αργαλαστή #Αργαλαστή #πρατήριο υγ… - https://t.co/CnXnWluUni -

  • #πυρκαγιά μαίνεται στην Θάσο #Θάσος #πυρκαγιά - https://t.co/jEyGGW9yLx -

  • Βροχερό τριήμερο στην Ελλάδα #βροχές #καταιγίδες - https://t.co/KRf0OBUpBj -

"Αλιεύοντας" την είδηση