Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Στην Τουριστική Έκθεση Grekland Panorama στη Στοκχόλμη η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Στην Τουριστική Έκθεση Grekland Panorama στη Στοκχόλμη  η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στην Τουριστική Έκθεση Grekland Panorama στη Στοκχόλμη η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζοντας την εκστρατεία προβολής των τουριστικών της πλεονεκτημάτων, με κάθε δυνατό μέσο σε διεθνείς διοργανώσεις και εκθέσεις στις οποίες επικεντρώνεται η προσοχή τουριστικών πρακτόρων που ενεργοποιούνται στο νευραλγικό τομέα του τουρισμού, συμμετείχε στην εξειδικευμένη έκθεση τουρισμού, γαστρονομίας και πολιτισμού για την Ελλάδα και την Κύπρο στη Σκανδιναβία GREKLAND PANORAMA που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά στη από 12-14/2/2016 στο Ericsson Globe.

H GREKLAND PANORAMA έχει αναδειχθεί ως ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά γεγονότα στη και ταυτόχρονα έχει καθιερωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις, που διοργανώνονται στη και προβάλει αποκλειστικά ελληνικούς και κυπριακούς προορισμούς. Η επισκεψιμότητα της έκθεσης έφτασε τους δώδεκα χιλιάδες επισκέπτες περίπου και φιλοξενήθηκαν 110 εκθέτες. Στη συγκεκριμένη έκθεση η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε για πρώτη φορά λαμβάνοντας υπόψη το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον των Σουηδών για την Ελλάδα και τη Θεσσαλία ως προορισμό.

Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στους του Τουρισμού και ξεκίνησε με το συνέδριο Sweden Digi.travel όπου συμμετείχαν κορυφαία στελέχη όχι μόνο της Σουηδικής και της Σκανδιναβικής αγοράς αλλά γενικώς οι μεγαλύτεροι τουριστικοί πράκτορες που ασχολούνται με τον τουρισμό στην Ελλάδα. Οι ομιλίες επικεντρώθηκαν στις τάσεις και τα ειδικά χαρακτηριστικά των αγορών, στις προτιμήσεις και συνήθειες των Σουηδών τουριστών και στη διείσδυση του ηλεκτρονικού τουρισμού σε νέες αγορές.

Η αποστολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας με αμεσότητα τόσο με τους τουριστικούς πράκτορες όσο και με τους απλούς επισκέπτες έδωσε πληροφορίες για τους θεσσαλικούς προορισμούς και τις πλούσιες επιλογές που προσφέρουν μέσω των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό πραγματοποίησαν σημαντικές Β2Β συναντήσεις και συμφωνίες.

Προϋπόθεση για τους Σουηδούς επισκέπτες αποτελεί η γαστρονομία της περιοχής και γι' αυτό το λόγο προσφέρθηκαν αντιπροσωπευτικά τοπικά προϊόντα που μεταφέρθηκαν από τη Θεσσαλία ώστε οι χιλιάδες επισκέπτες να μπορέσουν να απολαύσουν μυρωδιές της Ελλάδας και να γευτούν τη μοναδική θεσσαλική γαστρονομία.

Η ολοκληρωμένη παρουσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας κέντρισε το ενδιαφέρον των τοπικών ΜΜΕ όπως το ΤV Europa και το SVT1 και για το λόγο αυτό ζητήθηκε από την εντεταλμένη σύμβουλο Τουρισμού κα Γεωργία Κόκκαλη να παρουσιάσει τους θεσσαλικούς προορισμούς. Η συνέντευξη αυτή καλύφθηκε επιπλέον από τηλεοπτικό παραγωγό της προκειμένου να προβληθεί στην Ελλάδα και στην Κύπρο ( , ΕΡΤ 3, ΡΙΚ, ΟΤΕ ΤV).

Το της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκαν ο Μητροπολίτης ς & πάσης Σκανδιναβίας κ.Κλεόπας και ο Έλληνας Πρέσβης κος Δημήτριος Τουλούπας στους οποίους προσφέρθηκαν αναμνηστικά εκ μέρους του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. Επιπλέον μεταξύ των επισκεπτών ήταν ο εμπορικός ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας κος Σταύρος Σταυράκος και η προϊσταμένη του γραφείου τύπου της Στοκχόλμης κα Έμυ Κοχλιαρίδου που συζήτησαν με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας για τις ιδιαιτερότητες της Σουηδικής αγοράς και τους τρόπους ανάδειξης των θεσσαλικών προορισμών στο Σουηδικό κοινό.

Στην αποστολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχαν η εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού Γεωργία Κόκκαλη και το στέλεχος της Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων Μαρία Ρόζα Μουτζούρη.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣΤΟΚΧΟΛΜΗ (3)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση