Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Στην Θεσσαλία 102,8 εκατ. ευρώ μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4
Στην Θεσσαλία 102,8 εκατ. ευρώ μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4

Στην Θεσσαλία 102,8 εκατ. ευρώ μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4

Η διαδικασία υποβολής του τέταρτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ολοκληρώθηκε με , καθώς εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση χρηματοδότησης και έλαβαν ήδη σημαντική χρηματοδοτική στήριξη. Είναι χαρακτηριστικό πως κατά την τέταρτη εκταμίευση πιστώθηκαν ποσά συνολικού ύψους 276 εκατ. σε επιπλέον 99.012 δικαιούχους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών,  Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε τα παρακάτω: «Μέσα σε δέκα ημέρες από την πρώτη εκταμίευση, συνολικά 418.847 επιχειρήσεις έχουν λάβει χρηματοδοτική ενίσχυση ύψους 1,8 δισ. .

Πρόκειται για πληττόμενες από την της πανδημίας ατομικές, μικρές και μικρομεσαίες, επιχειρήσεις, επιχειρήσεις επαγγελματιών και επιστημόνων, αγροτικές επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις, καθώς και μεσαίες και μεγαλύτερου μεγέθους επιχειρήσεις.

Όσον αφορά στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, κατά τις τέσσερις καταβολές του τέταρτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, 37.302 επιχειρήσεις έχουν λάβει -συνολικά- 102,8 εκατ. ευρώ.

Έτσι, το συνολικό ποσό των τεσσάρων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής (βάσει των διαθέσιμων στοιχείων) προς επιχειρήσεις της Θεσσαλίας ανέρχεται στα 216,9 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο, λοιπόν, του τέταρτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, έχουν διοχετευθεί ως τώρα στη 37,9 εκατ. ευρώ σε 14.629 επιχειρήσεις, στην Καρδίτσα 15,7 εκατ. ευρώ σε 8.095 επιχειρήσεις και στα Τρίκαλα 15,2 εκατ. ευρώ σε 5.719 επιχειρήσεις.

Επιπρόσθετα, στη έχουν διοχετευθεί ως τώρα 34 εκατ. ευρώ σε 9.817 επιχειρήσεις κατά τον τέταρτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Αθροιστικά, όσον αφορά στο σύνολο των κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής, σε επιχειρήσεις της Μαγνησίας έχουν χορηγηθεί 81,1 εκατ. ευρώ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη έμφαση, στο πλαίσιο του τέταρτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, δόθηκε στις επιχειρήσεις των περιοχών που επλήγησαν από τη του Ιανού.

Οι πληρωμές του τέταρτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα.

Συνολικά, μέσω των τεσσάρων κύκλων του χρηματοδοτικού σχήματος, θα καταβληθούν 5,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον αερολιμένα Σκιάθου με πλαστά διαβατήρια #αεροδρόμιοΑλΠαπαδιαμάντης - https://t.co/8OryQN9DzG -

  • Μαζική και δυναμική απεργιακή συγκέντρωση στο Βόλο #απεργιακήσυγκέντρωση - https://t.co/iG3UAM7EWB -

  • Αρνητικά τα δείγματα από τα rapid-test σε Βόλο και Νότιο Πήλιο #Rapidtest - https://t.co/hARcfGwKTN -

"Αλιεύοντας" την είδηση