Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΘΕΣΣΑΛΙΑ / Στην 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Στην 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Στην 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Την 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (ΚΑΛΟ), που διοργανώθηκε από 1-3 Νοεμβρίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων επισκέφθηκε ο .

Σκοπός της Έκθεσης ήταν να συστήσει τα προϊόντα και τις της ΚΑΛΟ στο ευρύτερο κοινό, να δικτυώσει τους φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας αλλά και να φέρει σε επαφή τους εκπροσώπους των μεγάλων παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας με την ΚΑΛΟ.

Στην έκθεση συμμετείχαν 150 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), Συνεταιρισμοί Εργαζομένων, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) και φορείς της Κοινωνικής κα Αλληλέγγυας Οικονομίας, με προϊόντα και που επεκτείνονται σε όλο το φάσμα της οικονομίας.

Σύμφωνα με την χαρτογράφηση, που πραγματοποίησε για πρώτη φορά η νεοσύστατη Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου Εργασίας, στην τα εγχειρήματα της Κοινωνικής Οικονομίας δραστηριοποιούνται συνολικά σε 13 τομείς, μεταξύ των οποίων, η εστίαση, ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η , η ενημέρωση, η υγεία, ο αγροδιατροφικός τομέας, η μεταποίηση, το περιβάλλον κ.ά.

Στην έκθεση συμμετείχαν και Θεσσαλικοί φορείς Κοινωνικής Οικονομίας με τους οποίους ο κ. Κ. Αγοραστός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει πάνω στους τρόπους με τους οποίους μπορεί η Κοινωνική Οικονομία και οι φορείς της να αποτελέσουν αντικείμενο, αλλά και εργαλείο υλοποίησης δράσεων της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, καθώς στο Θεσσαλίας 2014 – 2020 θα προκηρυχτούν προγράμματα για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση