Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Στη 13η Πανελλήνια Σύνοδο των ΦΟ.Δ.Σ.Α. ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας
Στη 13η Πανελλήνια Σύνοδο των ΦΟ.Δ.Σ.Α. ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας

Στη 13η Πανελλήνια Σύνοδο των ΦΟ.Δ.Σ.Α. ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας

Στη 13η Πνελλήνι Σύνοδο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων () στους Δελφούς συμμετείχε ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς ς .

Θέμα της πρώτης ημέρας της 13ης Πανελλήνιας Συνόδου των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.), που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, ήταν «Τοπική Αυτο – Διαχείριση Απορριμμάτων».

Σημαντικά θέματα της Συνόδου είναι η προώθηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, όπως καθορίσθηκε με το νέο ΕΣΔΑ, τα ΠΕΣΔΑ και τα τοπικά σχέδια των Δήμων, η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 καθώς και η εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΦΟ.Δ.Σ.Α.

Στο πλαίσιο της συνόδου ο συντονιστής συνομίλησε για θέματα αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (περιβαλλοντικά και διοικητικά) με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σω Φάμελλο, τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Κώστα , τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. και νεοεκλεγέντα δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο, τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Φάνη Σπανό, τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς ς Λουκά Υπερήφανο, τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Λεβαδέων Ιωάννη Ταγκαλέγκα καθώς με εκπροσώπους τοπικών αρχών.

Ιδιαίτερη συνομιλία είχε με τον μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιο.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση