Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » Σε παιδικούς σταθμούς παιδιά με αναπηρία απόρων οικογενειών μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020
Σε παιδικούς σταθμούς παιδιά με αναπηρία απόρων οικογενειών μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020

Σε παιδικούς σταθμούς παιδιά με αναπηρία απόρων οικογενειών μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020

Με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας  εκδόθηκε η Πρόσκληση για τη δράση 2017-

«Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που βιώνει η χώρα η στήριξη των συνανθρώπων μας αποτελεί πράξη ευθύνης για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο και τις άπορες οικογένειες», δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας με απόφαση του οποίου εκδόθηκε η Πρόσκληση προς την Ε.Ε.Τ.Α.Α. (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), για υποβολή προτάσεων στον Άξονα 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ – ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ» / Θεματικό Στόχο 9 « Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της ς και των διακρίσεων» / Επενδυτική Προτεραιότητα 9iii  «Καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων και προώθηση των ίσων ευκαιριών» του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, σύμφωνα με τον Κανονισμό 1303/2013.

Η Πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας με α/α 037, αφορά στη της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ς για το έτος 2017- (ΑμεΑ)» με στόχο την διάθεση προς μητέρες (και πατέρες που έχουν την επιμέλεια), θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φύλαξης βρεφών, νηπίων και παιδιών με αναπηρία για το έτος 2017-2018 σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας και Κέντρα  Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕ.Α.) (δημόσιες και ιδιωτικές δομές).

Ωφελούμενοι της δράσης είναι οι μητέρες (και πατέρες που έχουν την επιμέλεια) που βρίσκονται κάτω από το όριο της ς που αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο άτομο.

Η Πρόσκληση αφορά πράξεων προϋπολογισμού έως 187.913,00 €, με συγχρηματοδότηση  από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους και είναι αναρτημένη στον δικτυακό τόπο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας www.thessalia-espa.gr.

«Μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-20 αξιοποιούμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε, στην καθημερινότητά τους, παιδιά με αναπηρίες και τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα δημιουργούμε και στηρίζουμε θέσεις εργασίας, εξίσου σημαντικό στη σημερινή εποχή» σημείωσε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης και συνέχισε:«Στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ς των ανθρώπων αυτών, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η πρόληψη φαινόμενων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, όσο αυτό είναι δυνατό, τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες στη δύσκολη αυτή συγκυρία».

Όπως έγινε γνωστό τη διετία 2015-2017 για την κάλυψη των θέσεων ΑΜΕΑ σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, ο προϋπολογισμός ανήλθε στις 454.000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός κάθε έτους διαμορφώνεται βάσει των αναγκών των βρεφών-παιδιών, που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς και με στόχο να εξυπηρετούνται όλες οι θέσεις σε επίπεδο Θεσσαλίας.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση